2023. január 16., hétfő

„POKORNI BULIJA” VOLT AZ ÖVEGES-PROGRAM

YOUTUBE
Szerző: HADHÁZY ÁKOS, KOVÁCS GERGELY
2023.01.13.



Meglepő fordulat: a kétfarkú kutyák megtalálták Pokorni Zoltánt az Öveges-program mögött. Kovács Gergely MKKP-elnök és XII. kerületi önkormányzati képviselő megnézte, hogy az alibi közbeszerzéseken induló, egymástól elvileg független cégek székhelyei kinek a tulajdonában álltak, vagy kihez kerültek a cégek eltüntetése után. Az eredmény közepesen vicces: Pokorni legbizalmasabb emberének és feleségének tulajdonába került az a drága belvárosi lakás, amelybe egy sor, az Öveges-csalásban résztvevő cég be volt jelentve. Béres István pedig Pokorni minisztersége alatt először tanácsadóként, majd a beruházásokért felelős kormánybiztosként tevékenykedett, azóta pedig Pokorni polgármester megkerülhetetlen gazdasági tanácsadója a XII. kerületben. Az Öveges-programnak csak látszólag volt az az értelme, hogy 43 városban, egyenként 300 millió forintért (!) újítottak fel egy-egy természettudományos tantermet. Ennél fontosabb volt, hogy a „közbeszerzéseket” egy néhány tucat kamu cégből álló hálózat segítségével, meghívásos pályázatokkal bonyolították le. A NAV már 2018-ban olyan levelet küldött számomra, amelyben TÉNYKÉNT írtak arról, hogy azt a csalást csak központilag szervezve lehetett elkövetni. Ehhez képest 8 év után csak néhány kishalat vádoltak meg egy egészen kis részlet miatt. 

A Kovács Gergellyel tartott közös korrupcióinfón elmondtam: az általa talált adatok alkalmasak arra, hogy az új körülményekre hivatkozva újabb feljelentést tegyünk. Az elévülésig még van néhány év, és érdemes megmutatni, hogy mennyit változott Polt Péter és a kormány hozzáállása a korrupciós ügyek kivizsgálása terén. 

Ezen a linken nagyon részletesen olvashat az előzményekről és az új adatokról és a bizonyítékokat is megtalálja az ügyről: https://ketfarkukutya.mkkp.party/2023..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.