2023. január 19., csütörtök

VISSZAJÁTSZÁS: "FRIDERIKUSZ": ROMAGYILKOSSÁGOK, NEMZETI GYÁSZ NÉLKÜL - TAMÁS GÁSPÁR MIKLÓS, 2013. /// F.A.158.

FRIDERIKUSZ PODCAST
Szerző: FRIDERIKUSZ SÁNDOR
2023.01.18.



Néhány nappal ezelőtt 74 éves korában meghalt Tamás Gáspár Miklós, Kolozsváron született filozófus, politikus, közíró, egyetemi oktató, a magyar filozófiatörténet egyik legnagyobb hatású, nemzetközileg is elismert alakja. A legszabadabb magyarként jellemezte őt a 444.hu, ennél találóbb meghatározást nemigen lehetett volna írni róla.

Friderikusz Sándor műsoraiban hosszú időszakon keresztül gyakran szerepelt TGM, emlékezésképpen a mai napon öt interjút is közzéteszünk, amelyek ugyan nem kifejezetten vele készültek és róla szóltak, mert mindig valamilyen éppen aktuális ügy kapcsán kértük ki a véleményét.

Tamás Gáspár Miklós - Iványi Gábor lelkésszel együtt - 2013-ban eljött a Friderikusz című tévéműsor stúdiójába, a téma a 2008-as és 2009-es romagyilkosság-sorozat társadalmi fogadtatása volt. A hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások nemigen váltották ki a magyar közösség megrendülését, amit Tamás Gáspár Miklós sajnálatosnak tartott és sommásan így véleményezett: "Ha ez nem nemzeti gyász, akkor ez nem valódi nemzet!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.