2023. február 3., péntek

A FEBRUÁR A JELENTKEZÉSEK HÓNAPJA AZ OKTATÁSBAN

NÉPSZAVA
Szerző: M.I.
2023.02.03.


A felsőoktatási intézményekbe február 15-ig lehet jelentkezni. A jelentkezőknek érdemes a felvételi tájékoztatót újra elolvasni, mert a felsőoktatási intézmények a decemberben közzétett adatok egy részét pontosították, módosították, és új szakokat is meghirdettek, az általános felvételi eljárás rendjének megfelelően. Ugyancsak február 15-ig lehet a tavaszi érettségi vizsgára jelentkezni.


A meghirdetett felsőoktatási képzésekre február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a felvi.hu E-felvételi menüpontjában – adta hírül az Oktatási Hivatal. A felvételizőknek február 15-én éjfélig hitelesíteniük is kell jelentkezésüket, ami már kizárólag az Ügyfélkapu segítségével lehetséges. Ugyancsak február 15-e a kiegészítő eljárási díj befizetésének határideje: ezt azoknak kell átutalniuk vagy bankkártyával kiegyenlíteniük, akik a díjmentesen megjelölhető háromnál több (de legfeljebb hat) képzésre jelentkeznek.

A 2023 szeptemberében induló képzések felvételi eljárásában a pontszámítás a jelentkezők számára kedvezően változik meg. Alapképzésre és osztatlan képzésekre jelentkezőknek – általános felvételi követelményként – nem kötelező legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tenniük. Bizonyos szakok – a korábbi években közzétett – érettségi követelményeihez képest az intézmények elfogadhatnak középszintű érettségit is az emelt szintű helyett – ezek listája szintén a Tájékoztatóban olvasható. Továbbá megszűnik a jogszabályi minimumponthatár...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.