2023. február 3., péntek

A PEDAGÓGUSOK NEM MARADNAK MAGUKRA, TOVÁBB FOLYTATÓDIK A SZÜLŐI ELLENÁLLÁS IS

HÍRKLIKK
Szerző: M.I.
2023.02.02.


A szülők nem tágítanak, továbbra is kiállnak a pedagógusok mellett, hogy kiállhassanak a gyerekeikért. Ez a két dolog nagyon is összefügg. Ez volt a rezüméje annak a beszélgetésnek, amelyet Miklós Györggyel, a Szülői Hang Közösség képviselőjével folytattunk. Ám a szülők a maguk számára is összefoglalták a teendőket.


Miklós György úgy véli, tovább folytatódik a szülői ellenállás a pedagógusok mellett, hiába játszik a kormány a kifárasztásra. Amikor a szülők kiállnak a pedagógusok mellett, akkor végső soron a gyerekük jövőjéért emelnek szót, a két dolog nem választható el egymástól.

Úgy gondolják, nagyon sok olyan tevékenység van, ami akár helyi szinten sikeres lehet, hiszen minden óvodában, iskolában lehet eredményt elérni, ha a szülők összefognak. Miklós György tisztában van vele, hogy ettől az országos szintű problémák még megmaradnak, de hosszú távon mégis fontos a szülők és a pedagógusok összefogása, és emellett a tiltakozás is. Elég egyértelmű ugyanis, hogy a kormány belátható időn belül nem fog változtatni. Így hosszabb küzdelemre kell berendezkedni.

A keddi Szolidaritás napja után a Szülői Hang Közösség és a Szülői Összefogás Közösség is összegezte az elmúlt egy év tapasztalatait, és elgondolkodtak azon, mit csinálhatnának másképp, hogy eredményes legyen a küzdelmük. Erről egy hosszabb írást is közöltek a Szülői Hang közösségi oldalán. Miklós György, Fodor Katalin, Burai Veronika írásából idézünk néhány megállapítást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.