2023. február 6., hétfő

AZÉRT KERESNEK TÖBBET AZ ORVOSOK, MINT AZ ÁLLAMTITKÁROK, MERT ÉRTÉKESEBB A MUNKÁJUK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.02.06.


“Vannak orvosok, akik többet keresnek, mint az államtitkárok” – mondta az egészségügyi államtitkár egy sajtótájékoztatón. Takács Péter szerint ez tükrözi, hogy megbecsülik az orvosokat. Ezzel a megállapítással azért nem értünk egyet, mert egyrészt nem minden orvos keres többet, mint egy államtitkár, holott minden orvos értékesebb munkát végez a gyógyítással, mint egy államtitkár, aki nem tud egy egészségügyi programot se készíteni, államtitkár pedig bárki lehet, de orvos nem. Emellett nem tudjuk, hogy akik többet keresnek, jelentősen többet keresnek-e, mint egy államtitkár.

Ha egy államtitkár még valamiféle egyeztetés után is olyan kormányzati tervet tesz az asztalra az egészségügyi rendszer átalakításáról, amelyet a szakmai kamara nem fogad el, az az államtitkár megbukott, alkalmatlan a feladata ellátására, és azonnal ki kell rúgni. Ha ezek után még arra hivatkozik, hogy vannak orvosok, akik többet keresnek nála, akkor a sajtótájékoztatója után azonnali hatállyal kelle elbocsátani. Ha pedig a Covid sikeres kezelésével illusztrálja a magyar egészésgügy állítólagos jó működését, akkor még azt is ki kell rúgni, aki kinevezte.

A MOK rendkívüli országos küldöttközgyűlését azért hívták össze, mivel úgy gondolták az orvosok, hogy az új törvény és a rendeletek következtében az orvosok kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek, sérül az autonómiájuk, és a betegek helyzete is jelentősen romlik. A küldöttgyűlés megszavazta, hogy a háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, helyezzék letétbe a saját feladatellátási szerződéseik felmondását, a kórházi orvosok pedig az önkéntes többletmunkájuk felmondását helyezzék letétbe. Ez elég drasztikus ellenállás, ami kifejezi az orvostársadalom véleményét.

Az egyes orvosoknál kevesebbet kereső Takács Péter államtitkár erre azt mondja, hogy “nem az orvostársadalommal, nem az egészségügyi dolgozókkal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával (MOK) van konfliktus”, amivel azt a hamis látszatot akarják kelteni, mintha a háziorvosok és a kórházi orvosok nevében hozott döntés nem a háziorvosok és a kórházi orvosok érdekeit szolgálná, hanem az orvosok ellene lennének a tiltakozásnak. Ilyet azonban egyetlen orvos nem mondott, csak az államtitkár és a kormány választja el a kamarát az általa képviselt orvosoktól.


Ennél sokkal érthetőbben és átláthatóbban fogalmazott maga a Fidesz, amely azt közölte, hogy a MOK a “dollárbaloldal” utasításait hajtja végre, mert “Gyurcsány emberei a magyar orvosokat arra próbálják rávenni, hogy ne lássák el a betegeket, és ezzel a magyar emberek egészségét és az életét veszélyeztessék”. Aki ennek a demagógiának bedől, az már annyira idióta hülye, hogy költözzön ki Azerbajdzsánba, ha szellemi társakat keres, Aliyev diktatúrájában megtalálja. Habár a mester legjobb magyar tanítványa lassan ugyanolyan viszonyokat teremt az egykori Magyarország területén.

Egyszóval, az orvosok egyrészről rendes emberek, csak az orvoskamara nem az. De ha kiderül, hogy a MOK nem maga találta ki a tiltakozást, hanem az orvosok állnak mögötte, és ők nem írják alá a szerződéseket, akkor viszont a betegek ellenségei, akiknek minden vágyuk az, hogy veszélyeztessék a betegeket, szemben a kínai vakcinákkal és akkumulátorokkal gyilkoló nemzeti kormánnyal. Akkor senki ne felejtse, milyen sokat keresnek ezek a fehérköpenyes sarlatánok, egyesek még többet, mint a betegekért aggódó fideszes államtitkárok. Ezt mondja a “nemzeti” kormány.

Sok hülyeséget el tudnak hitetni a magyarokkal ezek a propagandisták, csak egyet nem, hogy az orvosok szervezett tiltakozása mögött a “dollárbaloldal”, vagyis az Orbán által el(ki)tartott hivatalos ellenzék áll. Ezt ugyanis senki nem nézi ki belőlük. Ez az ellenzék még azon a szinten sincs, mint a taxisblokád idején az értelmiségi SZDSZ, amely arra nem volt képes, hogy egy taxit hívjon, nem pedig arra, hogy taxisblokádot szervezzen. Pedig az SZDSZ akkor egy működőképes párt volt, a mai ellenzékhez képest egy professzionális és rendkívül hatékony organizáció...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.