2023. február 17., péntek

BORKAI, DÍSZ, POLGÁR

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.02.17.


Borkai Zsoltot díszpolgárának jelölte Győr fideszes, erre szolgáló grémiuma, a nagyvilág pedig báván tátja a száját a hírtől. Hogy a győriek mit gondolnak erről, az nem tudható, viszont sejthető, mert már közvetlenül a botrány után is megválasztották őt polgármesterüknek, következésképp úgy vélték, nincsen semmi baj a jachton kokózva kurvázással. Ez belefér a keresztényi értékrendbe. Másrészről Győrben sem csak ilyen viszonylagos morális nívójú polgárok laknak, következésképp azok, akik netán akkor nem Borkaira szavaztak, így jártak: belekerültek az ítélet nagy kalapjába. Korpa között, disznók előtt.

Ahogyan Magyarország azon választópolgárai is, akik rühellik Orbánt és csapatát, most azonban mégis rájuk van mutogatva és hivatkozva, miszerint ők választották meg sokadjára is, ergo, az ország ezt és őt akarja. Nincs menedék, a mocsok és a földöntúli butaság így lep el mindent, így húz le az a mocsár, amit a kedves vezető szavai szerint Brüsszelben kellene lecsapolni. Mint kitetszik tehát, amikor Borkairól és az őt díszpolgárnak jelölő, illetve annak idején mindenek ellenére megválasztó halmazról beszélünk, akkor az országot siratjuk, ahol élünk, és amelyben eltűntek az értékek, ha voltak egyáltalán valaha.

Valamikor ez egy szakma volt, mondta az újságírásról Török Moni, és az ő gondolatait kibővítve és teljesítve az is kijelenthető, valaha ez egy ország volt, aminek ma már csak az üszkös maradványai vannak meg. A díszpolgári cím a tankönyvek szerint erkölcsi elismerés, amellyel egy adott település tiszteletét és háláját fejezi ki egy adott személynek, aki tevékenységével és magatartásával segítette az adott hely rangjának emelését, etc. Amikor a magatartásról beszélünk, akkor látjuk Borkai lottyadt seggét a jachton, és máris ott tartunk, ahová elmélkedésünk végén szerettünk volna eljutni, hogy voltaképp nincs miről beszélni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.