2023. február 6., hétfő

DOLGOZÓ NÉPÜNK ELLENSÉGEI

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.02.06.


„Aki az akkumulátorgyártás ellen küzd, az a környezetvédelem ellen küzd.” – Tudatta velünk az egyes számú axiómát Szijjártó Péter, a nagy gondolkodó. Másodjára a tegnap megkapott csokorban a Belügyminisztérium – mint Pintér Sándor szellemi terméke – jelentette ki, hogy a magyar „orvosok megtámadták a betegeket”, s mint kitetszik, ez már egyáltalán nem tréfadolog. Mint tudjuk mindannyian, az orvosok (mint olyanok) komoly hadigépezettel felszereltek, tankok, tengeralattjárók, rakéták és egyebek vannak náluk, ilyképp a belügy szerint ezekkel irtják immár dolgozó népünket. Fröcsög a vér és omlanak a belek.

Visszatérve azonban még Szijjártó professzorhoz, azt is megtudtuk tőle, hogy az akkumulátorgyárak ellen küzdők egyben a nemzetgazdaság ellen is harcolnak. S így – folytatva a Szijjártó axiómát –, mivel a nemzetgazdaság közkeletűleg kizárólag és csakis dolgozó népünk, a proletariátus javára működik, ezért aki a gyárak ellen hadakozik, az népünk ellen is egyben, de erősen. Az első ficak ott van a lenyűgöző gondolatmenetben, hogy Debrecenben a két halmaz (a gyár ellen demonstrálók és a dolgozó nép maga) egybeesik, s ebből fakad a következtetés, hogy a cívisek utódai voltaképp önmaguk ellen tüntetnek.

Elnézhető, mert ismeretes, hogy a Fidesz filozófiájában népünk nem tudja, mi neki a jó, azt meg kell mondani neki. Hogyan szaporodjon és mennyit, kit szeressen, kit ne, mit gondoljon egyáltalán a világról, mindezt megmondja neki a párt, aki szerint az aksigyár annyira klafa, hogy tiltakozni ellene öngyilkosság. Ez azonban az olvasatnak csak a megengedő része, mert a népet ezek szerint nagyon könnyen a nép ellenségének lehet titulálni. Tudjuk azonban, hogy a népnek önmagától való gondolata a Fidesz szerint nem lehet, így máris fölfedezhetjük a történetben a bizonytalan – de untig ismert – háttérhatalmakat.

Tovább tekerve azonban agyunk ujjszorítóját, a végén kikristályosodik az egy igazság a gondolati sorban. Virág elvtársat hívjuk segítségül, mint a Fidesz felfogásához oly sokszor: “Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.” Nos tehát, lássuk a tanítványt, Szijjártót, aki szinte szó szerint mondja ugyanezt: aki az elektromos akkugyár ellen küzd, az a környezetvédelem ellen küzd. Aki a környezetvédelem ellen küzd, az a magyar emberek ellen küzd. És aki a magyar emberek ellen küzd, az áruló...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.