2023. február 20., hétfő

FERI BÁTYÁM LAPOT KAP

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.02.20.


Mint az ismeretes, Orbán doktorminiszter nagy általánosságban falusi kocsmákban szokott iddogálni, ott szóba elegyedni nyugdíjas korú választóorganizmusokkal, hogy személyesen közölhesse velük az örömhírt. Az evangéliumot, miheztartás végett, ha már és ugye. Azonban más ez az attitűd, mint a Kásler által épp csontilag legózott Mátyás királyunknak, aki a legendáriumok szerint álruhában vegyült el a pórnépek között, hogy azok véleményét igazából megtudja. Nem, Orbán doktorminiszterünk nem ilyen, őt nem ebből a fából faragták. Ő teljes, igazi valójában megy kocsmázni, akárha boldogult úrfikorában.

Az ajtóban a TEK, a tehenek a jászolhoz kötve, a népek a függöny mögött, és előadja annak, akit épp talál, mennyi jót is tesz vele. (mindigegyfolytában.) Feri bátyámat (bátyámtípust) szokott kapni doktorminiszter úr társalkodóul az ivóban, akivel közli, hogy utal neki nyolcvanat. Remélem érezzük a helyzet drámaiságát, mert Feri bátyám erős késztetést, hogy úgy ne mondjuk, lökéstolási ingereket érez ahhoz és abba az irányba, hogy kezet csókoljon az ő jótevőjének, majd áldassék a kegyelmes úr neve felkiáltással hugyozza össze magát egy ültő helyében. Egyrészt az örömöktől, másfelől pedig a félelemreszketéstől a’la Kierkegaard.

De ne dicsekedjen az ember a ganyészagban, ami szintén alapeset, ha a helloröfis afférra gondolunk. De mindezekből is világosan kitűnik, doktorminiszterünk válogatott és idomított egyedekkel találkozik rend szerint és kizárólag, hogy flottul menjenek a dolgok. De másfelől pedig azért leginkább, hogy még véletlenül se tudhassa meg, mit is gondol róla az ő amúgy semmibe sem vett népe, mert még nagyon elkeseredne széles jókedvében és a rózsaszín szemüvegében. Bízvást állíthatjuk ugyanis, hogy egészen elképesztően penetráns dolgokat gondolnak nagyon sokan felőle, róla és általa. Lehangoló volna az úgy.

No de, a személyes nexus nem elég, nem lehet minden Feri bátyám hátát lapogatni, és nem lehet az összes esernyővel kardozó matróna kézcsókba torkolló hódolatát fogadni. Ez bizonyos egészen. Előre megyünk és nem hátra, ebből fakadóan doktorminiszterünk megismerte az írás-olvasás misztériumát és hatalmát, így levelez a feribátyámokkal, s leveleiben rendre be is számol az érettük vívott küzdelmekről, és a győzelmekről is, naná. Mi más egyébről, hová is vezetne az, mint azt a mylord, aki csenget, alagsorából tudjuk jót röhögve rajta, de voltaképp nem csak bámulásakor, hanem írva róla is. Szép a világ, ha nem törődünk vele...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.