2023. február 5., vasárnap

HETI MUTYIMONDÓ: ORBÁN VIKTOR ÖSSZESPÓROLT 14 MILLIÓT, LAZÍTJÁK AZ AKKUGYÁRAKRA VONATKOZÓ SZABÁLYOZÁST

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2023.02.03.


444: Orbán 14 millió forintot spórolt össze a feleségével közösen

Havi 4,9 millió forintból már Orbán Viktor is tud spórolni. A miniszterelnök az elmúlt három alkalommal nem tüntetett fel megtakarítást a vagyonnyilatkozatában, a kedden éjfélkor nyilvánosságra kerül bevallásban viszont 14 millió forint szerepel, ami a feleségével közös bankszámlán van.

Portfolio: A kormány fellazítja az akkumulátorgyárakra vonatkozó szabályozást

Szerdán tette közzé a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt a jogszabálytervezetet, amely a nemzetgazdasági célból kiemelt beruházásokat könnyített területkijelölési szabályozáshoz köti. A változtatást a már folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell, két elemet pedig külön kiemelnek: az iváncsai és a debreceni akkumulátorgyár-építési projekteket.

Hvg.hu: Varga Mihály végre megvette a gyenesdiási házat és tetemes adósságot halmozott fel

Varga legfrissebb – január végén leadott – vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy a pénzügyminiszter fele részben tulajdonosa lett annak a gyenesdiási családi háznak, amelyről az Átlátszó írta meg tavaly, hogy áron alul bérli. A vételár nem ismert, de a miniszter vagyonnyilatkozata szerint 59 millió forint tartozást halmozott fel az előző bevallása óta.

24.hu: Nagycsaládosok autóvásárlása: titkolózik a kormány, pedig luxus Mercedesre is járt az állami pénz

Bár luxuskategóriás autókat – Audit, BMW-t és Lexust – is vettek a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával, ezek pontos számát nem árulja el a Pénzügyminisztérium. Az viszont kiderült, hány nagycsaládnak kellett visszafizetnie részben vagy egészben a felvett 2,5 millió forintos kedvezményt.

Telex: Kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítaná a kormány egy budapesti török magániskola épületének felújítását

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítaná a VII. kerületi Hernád utca 52. száma alatti ingatlan felújítását és átalakítását, amibe a török Maarif alapítvány magániskolája költözne be. A Recep Tayyip Erdoğan török elnökhöz közel álló szervezet először 2019-ben nyitott iskolát Budapesten, a IX. kerületi Ifjúmunkás utcában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.