2023. február 21., kedd

JÓKOR: ÚJABB PROPAGANDA-BOMBA A NYUGDÍJASOKNAK

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2023.02.21.


Habár a költségeket titkolják, borítékolható, hogy újabb sok milliárd forintot költ a kormány a napokban a postaládákba kerülő kormányzati reklámújságra, leánykori nevén a JóKor Magazinra. A nyugdíjasoknak szóló időszakos kiadvány rendre akkor jelenik meg, amikor vagy bajban van (a haza helyett) a kormány, és/vagy, amikor éppen érkezik valami jól eladható „adományként” tálalt juttatás, mint most a 13. havi nyugdíj. Most válság van és postázták is a 13. havit. Az orbáni propagandagépezet eme dicső kiadványának egymást rapszodikus gyakorisággal követő példányaira a meglehetősen primitív mondandó és nyelvezet a jellemző, a lényeg annak az orbáni üzenetnek a sulykolása, miszerint „2010-ben véget ért az a világ Magyarországon, amikor a válságok árát főként a nyugdíjasokkal fizettették meg” – ahogy a kormányfő megfogalmazta anno, 2021 februárjában a Parlamentben.


„Hamarosan minden nyugdíjashoz eljut a JóKor Magazin: Magyarország kormánya fontosnak tartja, hogy az időskorúak értesüljenek minden, őket érintő intézkedésről, ezért az újság tartalmazza a legfontosabb, közérdekű információkat” – jelentette be az örömhírt Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, a miniszterelnök főtanácsadója, akit a propagandakiadványt beharangozó Facebook-posztjában ebbéli igyekezetében megtámogatott Varga Mihály pénzügyminiszter is. Mi más szerepelne benne, mint a februárban postázott 13. havi nyugdíj híre, valamint a nyugdíjrendszer működése. Meg persze a töltelékanyagok: ahogy Nyitrai jelezte, olyanok, mint hogy milyen veszélyek leselkednek az idősekre a digitális világban, illetve milyen szűrővizsgálatokat javasolnak a szakemberek.

Habár részleteket nem árult el a kormánypárti politikus az egyes témák taglalásáról, a magunk részéről minden kockázat nélkül meg tudnánk most is írni a húzóanyagoknak szánt cikkeket. Merthogy borítékolhatóan nyomatékosítják, hogy a baloldali-liberális oldal, jelesül Gyurcsány elvette a 13. havi nyugdíjat, de bezzeg Orbán visszaadta (az állítás igazságtartalmáról sokszor írtunk, például itt és itt). Azt is meg fogjuk tudni belőle, hogy – például a nők 40 lehetőség bevezetésével – egyre kedvezőbbé válik a nyugdíjrendszer Orbán uralkodása alatt (bár azt azért nem domborítják ki, hogy a nyugdíj kiszámításához használt indexálás módosításával mennyit vettek ki a nyugdíjasok zsebéből). Azt is előre meg tudjuk mondani, hogy a „töltelékanyagok” között lesz(nek) interjú(k), politikussal és/vagy hírességgel, de persze ez utóbbiak közül is csak az Orbánhoz lojálisokkal, olyanokkal, akik arról fognak beszélni – nyíltan vagy burkoltan –, mennyire sok jót tesz Orbán és az ő kormánya...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.