2023. február 18., szombat

JUTKA NÉNI, GYERE KI!

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.02.18.


Két nap múlva Neriába látogat Pegasus-ügyben egy tíztagú EP küldöttség. Sok mindenkivel találkoznak, hogy kies hazánk egyik méretes botrányában tisztábban lássanak, így a kormány egy (vagy több) tagjával is szerettek volna összefutni. Varga Judit, mint aki kiadta, illetve az azóta lebukott Völnernek kiutalta a lehallgatások engedélyezését, kézenfekvő választásnak tűnt az eszmecserére, vele azonban az EP küldöttség találkozni nem fog. Még csak a hegedülve dekázós tudományát sem mutatja meg a boszorkányüldözőknek jó miniszterasszonyunk, ami mindenképpen különös, de egyáltalán nem meglepő.

Üzent a küldöttség először Vargának, de első nekifutásra válaszra sem méltatta a valószínűleg kérdésekkel provokálni óhajtó látogatókat, amikor viszont már nagyon érdeklődtek, hol lesz a randi, mikor, sőt, azt is tudatták, hogy arról ismeri meg őket, hogy egy rózsa lesz a lukukban, a jó miniszterasszony odavakkantott egyet, miszerint velük találkozni nem akar és óhajt. Később annyit bírt mentségéül felhozni, az nemzetbiztonsági ügy, hogy a rezsim kiket és mikor hallgat le, azaz, az Uniónak ahhoz semmi köze nincsen. Mindenféle ellenzéki alakok szerint Varga menekülése maga a beismerő vallomás, de ilyenre nekünk szükségünk nincsen.

Nem arról ábrándozunk ugyanis most, hogy Varga bűnös vagy nem, miben bűnös és mennyire. Mert a közeg, maga a párt, amelynek tagja, a kormány, aminek a minisztere, predesztinálja arra, hogy vizsgálat nélkül is egyértelmű legyen, nem egyenes úton jár, egyfolytában hazudik, illetve azt se feledjük, ha nem Neriában élnénk, már többször le kellett volna mondania a magas hivatalról a körülötte és minden bizonnyal vele együtt zajló bűzös ügyek miatt. Olyanról tehát, hogy Varga betartja-e egyáltalán a saját törvényeit, vitát nem nyitunk, mert nem. Ilyképp marad az, hogy a stílusával és a moráljával foglalkozzunk.

Amivel permanensen járatja le saját magát, kies hazánkat és benne minket. Ez, hogy nem hajlandó találkozni olyanokkal, akik kellemetlen perceket szerezhetnének neki, fajtabéli attribútum. Orbán függöny mögé bújik, interjút nem ad, a fideszesek kérdésekre nem válaszolnak, újságírók, kamerák, mikrofonok elől menekülnek, ahol nagy számban összegyűlnek valami miatt, azt a területet hermetikusan lezárják (buszok, paravánok), hogy a valósággal találkozniuk véletlenül se kelljen. Ők ilyenek, ezért Varga sem lehet más, így ebből a szempontból, hogy nem fogadja a pegazusos uniósokat nem nóvum...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.