2023. február 24., péntek

KUNETZ ZSOMBOR: EZ A KORMÁNY NEM ÉRT MÁSBÓL, CSAK A POFONBÓL

HÍRKLIKK / KLIKKTV
Riporter: BOLGÁR GYÖRGY
2023.02.24.


Nincs rendszer az egészségügyi reformcsomagban, nincs finanszírozása, a kitalált módszereik nem működnek. Ezért sokkal radikálisabb lépésekre van szükség, amiknek a vége a sztrájk. Ahol nincsenek meg a feltételek – nincs étel, rozsdás a szike –, ott nincs orvosi ellátás, nincs műtét, csak a sürgős, és az onkológiai esetekben – hangzott el a Klikk Tv Tíz című adásában, ahol dr. Kunetz Zsomborral a Röntgen blog szerzőjével Bolgár György beszélgetett.


Tényleg olyan átalakítások vannak készülőben, illetve részben már be is vezették őket, amiken már nem lehet alkudozni, nemet kell mondani. A Magyar Orvosi Kamara talán már megértette: ez a kormány csak a nagyon határozott, egyértelmű reakciókból képes konzekvenciát levonni. Az orvosi kamara közleményében nagyon egyértelműen, tisztán és világosan megfogalmazta, hogy nem elfogadható az egészségügyi dolgozók béremelésének eltolása sem. Tisztességes vélemény volt, és nagyon fontos, hiszen ezzel az orvos is maga mellé tudja állítani a vele együtt dolgozó kollégákat.

Tudniillik, ha a szakápolókkal összefogva próbálnak meg nemcsak anyagi értelemben, hanem szervezeti kérdésekben is előbbre jutni, akkor hatásosabban léphetnek föl. Mert a kormány nem ért másból, csak a pofonból, csak az erőből. Sokkal radikálisabb lépésekre van szükség, amiknek a vége a sztrájk. Ahol nincsenek meg a feltételek – nincs étel, rozsdás a szike –, ott nincs orvosi ellátás, nincs műtét, csak a sürgős, és az onkológiai esetekben – vélte Kunetz Zsombor...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.