2023. február 13., hétfő

MAGYARORSZÁG NÉLKÜL IS VAN EURÓPAI JÖVŐ, EURÓPAI JÖVŐ CSAK ORBÁN MAGYARORSZÁGA NÉLKÜL VAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.02.12.


A köztársasági elnök posztját érdemtelenül és méltatlanul bitorló Novák Katalin interjút adott a Portfóliónak, amelynek részleteire nem térünk ki, mert egy súlytalan személyiségről van szó, akinek nincs és nem is lehet önálló véleménye, akarata, aki a szuverenitásáról már régen lemondott egy fabatkát nem érő karrier miatt, aki Orbán bábja, marionett-figurája (számára legkedvezőbb felállás az, ha Orbán épp a “jó rendőr, rossz rendőr” szerepjátékhoz használja, mert akkor olyan illúziót kelthet, mintha önálló személyiség lenne), ezért az általa elmondottaknak semmi jelentősége nincs.

Az interjú szövegéből egyetlen hamis mondatot emelünk ki, amely rávilágít Magyarország és Európa viszonyára, s annak egy torz összefüggését adja. Novák azt mondta, hogy “Európa nélkül nincs magyar jövő, ahogy Magyarország nélkül sincs európai jövő”. Ebből annyi igaz, hogy Európa nélkül nincs magyar jövő, Novák pedig elfelejtette ehhez hozzátenni, hogy Orbán és bűnszervezete épp most vezeti ki Magyarországot Európából, méghozzá az ő kétszínű, képmutató és aljas közreműködésével, s ezzel felszámolja a magyar jövőt.

Az viszont nem igaz, hogy “Magyarország nélkül nincs európai jövő”, mert Európa nagyon jól megvolt Magyarország nélkül negyven éven át, amikor orosz (“szovjet”) érdekzónába tartozott, s meg lesz Európa Magyarország nélkül akkor is, ha Orbán visszavezeti teljesen az orosz gyarmatbirodalomba. Ellenkezőleg, Európa csak nyer azzal, ha az orosz érdekeket védelmező, Európa-ellenes és a demokráciát tagadó orbáni Magyarország eltakarodik Európából (értsd: az Európai Unióból), összenő, amivel összetartozik, az illiberális népirtó fasiszta Oroszországgal és a kommunista Kínával.

Novák szerint az Európai Unió az elmúlt tíz évben gyengült, amihez szintén nem tette hozzá, hogy ez kizárólag Orbán aknamunkájának és romboló tevékenységének az eredménye, amihez Angela Merkel elvtelen, pusztító és átkozott kamarillapolitikája biztosított hátteret. Európa azért gyengült, mert megtűrte az Európai Unió első fasiszta államát, amely tagadása mindannak, ami Európa. Európát az orbáni Magyarország rákos sejtje tette beteggé, és gyógyulásának egyetlen útja, ha ezt a rákos daganatot kivágják Európa testéből, míg áttétek nem keletkeznek és nem öli meg a testet.

Ezért Európának nemhogy nincs szüksége Magyarországa, hanem Európa jövője szempontjából elengedhetetlen, hogy megszabaduljon az Orbán-féle Magyarországtól. A ház, amely meghasonlik magával, elpusztul. A jogállami, demokratikus Európa halálát okozza, ha az illiberális fasizmus legitim alternatíva lehet az Európai Unióban. Novák azt mondta, hogy “Magyarország Európa szíve közepe”. A valóság ezzel szemben az, hogy az orbáni Magyarország a gyilkos tőr Európa szívének közepében. Ha Orbánt megkérdeznék, és őszinte lenne, akkor azt mondaná, hogy az is akar lenni.

Novák téved vagy hazudik (megfelelő rész aláhúzandó, a mi véleményünk szerint mindkettő), amikor azt mondja, hogy “bárhol húzzuk meg Európa kulturális határát, az biztos, hogy Magyarország azon belül van”. Ez csak múlt időben igaz. A Nemzeti Együttműködés Rendszere Európa kulturális határán kívül van. Ezt a maga diplomatikus módján már sokféleképp világossá tette az Európai Unió, de az európai közvélemény számára ez nem vitás. Orbán nem európai politikus, nem európai ember, az ő kipcsak Magyarországa Európa kulturális határain kívül van, Novákkal együtt.

Novák főállású hazudozóként maga is tevékeny részese annak, hogy Magyarország már csak formálisan tagja az Európai Uniónak, de államként már nem Európa része. Az is mindent elmond róla, amilyen hazug megoldást kínál: „az lenne a jó, ha végre vissza lehetne térni a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködéshez. Ez bizony kompromisszumokat igényel”. Itt egyedül Orbán az, aki nem tiszteli az Európai Unió közösségét, alapértékeit, alapszerződését, neki kellene visszatérnie a tisztelethez, amihez fel kellene adni a zsarnoki rendszerét, ezért ez soha nem fog megtörténni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.