2023. február 1., szerda

MAGYARORSZÁGON A KORRUPCIÓ NEM MŰKÖDÉSI ZAVAR, HANEM AZ ÁLLAM MŰKÖDÉSI MÓDJA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.01.31.


Vannak olyan mutatók, amelyek csak a bukott Nyugat szemében számítanak negatív rekordnak, a fejlett és virágzó illiberális diktatúrákban a legpozitívabb visszajelzésnek számítanak arról, hogy jó úton járnak. Ilyen például az oktatás és az egészségügy leépítése, mert a fejlett illiberális fasiszta diktatúra nem önállóan gondolkodó egyéniséget, hanem agymosott tömegembereket nevel, akik érzelmi alapon közelednek mindenhez. S csak a lehanyatlott és végleg megbukott, nyeszlett Nyugat akar életben tartani nem egészséges és nem erős embereket, akik csak viszik a pénzt.

Sok más mutató mellett az egyik legfontosabb az, amit az önmagát túlélt és az utolsókat rúgó liberális Nyugat “korrupciónak” nevez, amihez kitartóan negatív értékelést és érzetet társít, miközben az, amit a Nyugat rossznak tart és korrupciónak nevez, az a fejlett illiberális fasiszta társadalom, a nemzeti együttműködés rendszere optimális működési módja. Ezért, amikor a halálra ítélt Nyugat a fejlett magyar illiberális fasizmusról azt gondolja, hogy a legnagyobb korrupciós index leminősíti, valójában visszaigazolja, hogy elérte működése optimumát, megközelítette a teljességet.

Hegeli kategóriákban fogalmazva, a korrupciós indexet látva a magyar fasizmus ráismer önmagára, amikor az egész állam működési módját tekintve a legrohadtabb és legkorruptabb ország képét mutatja. Ez maga az illiberális fasizmus, és a fejlődési iránya az, ha a korrupciós index képes még a jelenlegi mértéket is meghaladni, s a korrupció lesz minden mindenben. A fasiszta állam maga a szétrohadt korrupció, ez a NER működési módja, s amíg bármi úgy működik benne, hogy nem tökéletesen a korrupcióra épül, akkor az még nem érte el a csúcspontját.

Az Orbán-rezsim még nem érte el a tökéletességet, de jó úton jár afelé, s a teljes szétrohadáshoz vezető úton most bonthatnak egy újabb pezsgőt, mert egy hiteles és megbízható cég, a Transperency International a 2022-es Korrupciós Érzékelési Indexen Magyarországot a sereghajtó utolsó helyre sorolta az uniós államok közül. Büszkeséggel töltheti el a NER nagy építőit, akik éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy ezt a szép eredményt elérhessék. A legnagyobb korrupció magától értetődő, hiszen még mindig Magyarország az Unió első fasiszta állama, a fasiszta állam pedig így működik..
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.