2023. február 23., csütörtök

NÉGY ÓRA A VÁRHATÓ ÉLETTARTAM A FRONTON EGY UKRAJNÁBAN HARCOLÓ AMERIKAI EX-TENGERÉSZGYALOGOS SZERINT

G7.HU
Szerző: NAGY ZSOLT
2023.02.23.


Minden eddiginél hevesebb tüzérségi tűz jelzi, hogy megindulhatott az oroszok újabb előrenyomulása Ukrajnában. “A helyzet elég rossz. Az a mennyiségű tüzérségi tűz és páncélos jármű, amit a napokban látunk, szerintem jelzi, hogy elkezdődött az újabb offenzíva.” – mondta az ABC News-nak Troy Offenbecker, aki korábban az amerikai hadsereg tengerészgyalogságánál szolgált, csatlakozott ahhoz a nemzetközi légióhoz, mely az ukránok segítségére sietett az invázió kezdetén.

Offenbecker egysége Bahmut környékén harcol az oroszokkal, szerinte elképesztően kaotikus a helyzet, ezt egyébként jól jelzi, hogy Bahmutot most húsdarálónak is hívják, bár az orosz híradásokkal ellentétben a város még nem került a kezükre.

"A frontra kerülő katona várható élettartama nagyjából négy óra lehet."

– tette hozzá. Az egykori tengerészgyalogos szerint Bahmutban még mindig sok a civil lakos, akiknek nincs hová menniük.

A húsdaráló kifejezés nem csak az ukránok, de az oroszok számára is helytálló, mert ide összepontosítják támadásaikat. Korábban érkeztek hírek arról, hogy a Wagner-csoport a frissen, börtönökből toborzott, rosszul képzett zsoldosait küldi előre, hogy lekössék az ukrán tűzerőt, és megnyissák az utat a jobban képzett harcosoknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.