2023. február 9., csütörtök

ORBÁN KÖZPÉNZBŐL ÉPÜLT MAGÁNÁLLAMA BEZÁRUL, SAJÁT BANKHOLDINGGAL ÖNMAGÁT FINANSZÍROZHATJA A RENDSZER

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.02.09.


A kör bezárul, a Magyar Bankholding Nyrt. létrehozásával Orbán olyan zárt gazdasági birodalmat épít, amelynek minden része egy kézben van. Orbán ezzel olyan gazdasági birodalmat hoz létre, amely állam az államban, de az államon élősködik, és leginkább a szocializmus gazdasági struktúrájára hasonlít. Mivel a gazdasági és pénzügyi rendszernek minden szereplője az ő kezében van, ezért kizár minden idegen tényezőt, s azzal együtt a piacot, a piac törvényeit és a szabad versenyt is, aminek nem lehet más vége, mint ami a szocialista gazdaság vége volt, a biztos bukás és csőd.

A szocialista állam gazdasági modelljétől annyiban különbözik, hogy Orbán az államon kívül építette fel a birodalmát, amely állami tulajdonból kilopott magántulajdon, vagy az államtól kilopott pénzen vásárolt gazdasági egység, s ebből az államon belül egy privát (magán)államot épít, amely a strómanok és oligarchák nevén fut, a rendszert kiszolgáló menedzser réteg igazgat, de az egész Orbán kezében van és ő a valódi tulajdonos. A gazdasági birodalma piócaként tapad rá az államra, amelynek ő a korlátlan ura és irányítója, és abból szívja az életerőt és az utánpótlást.

Ez a társadalmi-gazdasági modell az, amelyben az asztal mindkét oldalán Orbán ül, aki önmagával tárgyal. Ezt az új társadalmi-gazdasági rendszert tartalmazt annak idején a NENYI.

Orbán gazdasági birodalma rákos daganat az ország és az állam testén. Az unortodox szocialista-fasiszta modell, amely kizárja a külső szereplőket, a piaci viszonyokat, a versenyt, ami megvédi magát a külső feltétetelek hatásaitól, azért nem omlik össze, mert a magyar állam költségvetésébe folyamatosan jönnek a bevételek, a céges adók, az adófizetők pénze, amely elfedi a belterjes működésképtelenséget, mivel az államtól állandóan újabb forrásokhoz jutnak. Ezért nem Orbán gazdasági magánbirodalma, hanem a magyar állam megy tönkre, amelynek a vérét szívja.

A régi Simicska-világban, amikor az ún. “Fidesz-közeli” cégek a párt holdudvarában ügyeskedtek, mindig kellett egy-egy bankár, vagy állami céghez beépített menedzser, aki lopott és csalt, vagy csak lehetővé tette a százmilliós lopásokat, lenyúlásokat, ügyeket. Kaya Ibrahimra és Josip Totra volt szükség, hogy eltüntessék a százmilliós köztartozásokat. Ma már ilyesmire nincs szüksg, mert a köz pénze is Orbán kezében van, a finanszírozó bank is Orbán kezében van, amely az állam, az állami cégek és a lakosság pénzét is kezeli, és az egészet Felcsútról az Orbán-család megsarcolja.

Ez az ún. “nemzeti” gazdasági modell. Mert a mese arról szól, hogy ezek a kilopott vagyontárgyak és az egész magánosított gazdasági birodalom “magyar” kézben van, amivel a nagy mese szerint a “nemzeti tőkésosztályt” hozta létre Orbán. Az egész hazugság, mert a vagyon és a tulajdon egyetlen “magyar”, Orbán Viktor kezébe került, s azok kezébe, akiket ő strómannak és oligarchának jelölt, de azok mind csak használói a vagyonnak. A valódi tulajdonos Orbán, aki akkor veszi vissza a vagyont és a tulajdont, amikor akarja (ahogy arra számos példát láthattunk).

Amit az ótvaros mese előad a “nemzeti tőkésosztályról”, annak semmi köze a “nemzethez”, a nemzet éppenséggel ki van hagyva és meg van károsítva. Amit Orbán “nemzeti tőkésosztálynak” nevez, az nem más, mint a saját gazdasági bűnszervezete, saját strómanjainak és oligarcháinak a hálózata, akik az államtól kilopott vagyont forgatják Orbán és családja hasznára. Aki nem tartozik Orbán köreibe, az nem tagja a “nemzeti tőkésosztálynak”, és vagy lerabolják, vagy elüldözik, vagy az adóhivatalt ráeresztik, vagy ha meghúzza magát, megtűrik, amíg nem vetnek szemet a vagyonára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.