2023. február 20., hétfő

ORBÁN NYÍLTAN A NYUGAT ELLEN FORDULT ÉS AZ OROSZOK MELLÉ ÁLLT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.02.19.


Az “évértékelőnek” csúfolt propagandabeszédében Orbán eltévesztette a “Volt egyszer vadnyugat” szereposztását, mert Frank és bandája, akik “legyilkolnak” mindenkit egy telekspekuláció miatt anyagi haszonszerzésből, az ő maga és a Fidesz nevű bűnszervezete. De ha Orbán tükörbe akar nézni és párhuzamokat keres, megnézheti az összes hollywood-i filmet, ezekben mindenhol ő játssza a gonoszt, a rosszat különféle szereposztásban. Orbán a világ új tömeggyilkosának és hóhérjának, Vlagyimir Putyinnak az egyetlen európai csatlósa, aki a világ sötét oldalán áll.

Úgy követel magának “tiszteletet”, mint egy maffiavezér. Ezt is kinézhette volna a filmekből: kizárólag a maffia épül arra a fajta a “tiszteletre”, amit ő “a magyaroknak”, valójában magának követel “Munkácson, Kijevben, Brüsszelben és Washingtonban”. A maffiában kulcsszó a “tisztelet”, ami a behódolást és az engedelmességet is jelenti. Egész Oroszország maffiaként működik, a volt KGB az alvilágot, a szervezett bűnözést, a titkosszolgálatot és az államot irányítja együtt, s ezek összemosódnak. Putyin is a “tiszteletet” és a behódolást követeli magának, ahogy Orbán is.

Ez az ember, aki 13. éve uralkodik Magyarországon, aki korlátlan hatalommal rendelkezik, aki azt csinál, amit akar, minden döntést maga hoz meg, az ország minden baját másra keni, felelősséget másra tolja. Az inflációért a brüsszeli szankciók a felelősek, amelyeket ő mind egy szálig megszavazott, miközben a magyarországi infláció előbb szabadult el, minthogy elkezdődött a háború, és az oroszokat megálltották a szankciók. Mert az oroszokat megállították a szankciók, nem tudták lerohanni Ukrajnát, nem tudták elfoglalni Kijevet, keleten harcolnak hónapok óta egy városért.

Orbán hazudik, mindenért az Európai Uniót (“Brüsszelt”) teszi felelőssé. Miközben az Európai Unióban nem olyan súlyos a gazdasági helyzet, az energiaválság és az infláció, mint Magyarországon, és a magyar gazdasági helyzetet, az inflációt sem az Unió és az oroszokra kivetett szankciók okozták. A háború legfeljebb rontott a helyzeten, de azért nem az Európai Unió és nem Amerika felelős, hanem kizárólag az oroszok, akik területszerző céllal háborút indítottak Ukrajna, és rajta keresztül, alig burkoltan, a Nyugat ellen. Európa önmagát védi az oroszokkal szemben Ukrajnában.

Orbán az energiával magyarázza az oroszokkal való szövetséget, miközben egész Európa sikeresen megszabadul az orosz energiafüggőségtől, amihez Orbán ragaszkodik. De az oroszok nem adnak ezért semmit: ha igaz lenne, amit Orbán mond, akkor az oroszoknak olyan olcsón kellene adniuk mindent Magyarországnak, hogy egy Kánaán lenne. De az oroszok meg sem hálálják olcsó olajjal és gázzal Orbán oroszpártiságát, ami bizonyítja, hogy Orbánt enélkül is a kezükben tartják, s Orbánt elsősorban ideológiai azonosság köti az oroszokhoz, emiatt ellenséges a Nyugattal.

Amit Orbán csinál, az nem Magyarország érdeke. Ez kizárólag az ő érdeke, aki személyes bosszúból elfoglalt, megszállt, kisajátított és fogságban tart egy országot, amit saját hasznára működtet és a tulajdonának tekint. Súlyosan beteg ember, mint az összes zsarnok, fasiszta diktátor. Magyarországot szembefordítja a demokratikus és szabad Nyugattal, kivezeti a nyugati jogállami demokráciák közösségéből, ahova mindig is tartozni akart, s keleti posztkommunista diktatúrák, primitív önkényuralmi rendszerek mellé állítja, s elpusztítja a szabadsággal együtt a nyugati kulturális értékeket.

A világmindenség egyik legnagyobb hazudozója és csalója, amire kiváló példa beszédének egy részlete, amelyben azt állította, hogy az EU Magyarországon “bolházza” a jogállamiságot, “miközben a rabomobil állandó ügyeletet tart az Európai Unió épületénél”, mintha az Orbán-rezsim nem lenne olyan korrupt, mint az Európai Unió. Ám a valóság az, hogy az EU-ban az igazságszolgáltatás, a jogállam működik, és elkapják azokat, akiket megpróbáltak lefizetni. Ezzel szemben Magyarországon az igazságszolgáltatás nem működik, különben a rabomobil Orbánt vinné el először...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.