2023. február 8., szerda

POWER POINT-ÉVÉRTÉKELŐJÉBEN MÁRKI-ZAY VÉGIGVETTE, MI TÖRTÉNT VOLNA, HA AZ ELLENZÉK GYŐZ

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2023.02.08.


...Márki-Zay – egy Power Point-bemutatóval kiegészítve – sorra vette, hogy mi történt 2022. április 3. óta, és összehasonlította azzal, hogy mi lett volna szerinte akkor, ha az ellenzék kerül kormányra. A következőkre tért ki:pártállástól függetlenül minden korrupt bűnözőt el kell számoltatni, ami az Európai Ügyészség segítségével könnyen megvalósítható lenne.

- A korábban ellopott, majd a bíróságok által visszavett nemzeti vagyont a köz céljaira fordítanák.

- A tiszta elszámolások miatt a befagyasztott európai uniós forrásokat már megkapta volna Magyarország.

- Az euró árfolyama meg sem közelítette volna a 430 forintot, minden olcsóbb lenne Magyarországon, nem lenne ekkora infláció, mindenkinek legalább 10 százalékkal többet érne a bére.

- Könnyebb lenne a családoknak is, a GYED, a családi pótlék, az öregségi nyugdíjminimum és a jövedelempótló támogatás összegét a duplájára emelnék.

- A rendőrök mellett a tanárok, egészségügyi és szociális dolgozók fizetését is megemelték volna, nem a miniszterelnökét, a nemzeti bank elnökétének bérét, és nem az oligarcháknak adtak volna a pénzt a Vodafone megvásárlására.

- Nem lenne áruhiány a boltokban – ársapka helyett áfacsökkentést és célzott támogatásokat vezettek volna be.

- „Mi okosan csökkentettük volna a rezsit” – jelenleg egy átlag felett fogyasztó a korábbi ár sokszorosát fizeti. A rászorulók támogatásával együtt a lakásfelújítások és a megújuló energia támogatása nyújtana tartós rezsicsökkentést szerinte.

- „Ahogyan Orbán Viktor, úgy mi is megszavaztuk volna a szankciókat”, és a NATO-által kért fegyverszállításokat és csapatmozgásokat az ország területén is jóváhagyták volna.

- Nem szórtak volna el alsó hangon 11 milliárd forint közpénzt megtévesztő propagandára.

- „A Fidesszel ellentétben eszünkbe se lenne a sorkötelezettség bevezetése, a hadsereg létszámának erőltetett emelése, újabb és újabb katonai középiskolák nyitása, és a katonai szolgálat jutalmazása a felvételiken” – közölte.

- Bevezették volna a globális minimumadót a 300 milliárd feletti multiknak – és akkor a katát nem kellett volna megszüntetni.

- Kórházi osztályok és postahivatalok bezárása helyett normatív alapon segítettek volna az infláció miatt bajba került településeken.

- A közmédia felszabadításával, költségeinek csökkentésével, és azzal, hogy a KESMA és a plakátkampányok pénzelése helyett a magyar embereket támogatnák, olcsóbb és szabadabb lenne a média, hazugságok és orosz propaganda helyett valódi hírek jutnának el az emberekhez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.