2023. február 13., hétfő

RADVÁNYI MIKLÓS: HA KELL, ZÁRJÁK KI A MAGYAROKAT ÉS A TÖRÖKÖKET

HÍRKLIKK
Szerző: HírKlikk
2023.02.13.


„Recep Erdoğan és Orbán Viktor totális zsarnoksága is hozzájárul az 1990 után a szovjet uralom alól felszabadult országok demokratikus elveinek gyorsuló gyengüléséhez. Már csak ennek fényében is elengedhetetlen, hogy a NATO és az Európai Unió ismét magához ragadja az irányítást, ha kell, akár a két ország kizárása árán is” – szögezi le legfrissebb írásában Radványi Miklós. A magyar származású konzervatív közíró szerint mindkét vezető számára a fő politikai prioritás az abszolút hatalom és a korrupció révén megszerezhető minél több pénz. A Kínától kapott – látszólag feltétel nélküli – pénzügyi segítségtől, valamint az Oroszországból származó illegális pénzek beáramlásától remélik politikailag rothadó rendszerük és gyorsan süllyedő gazdaságuk megmentését – az ezért fizetendő ár pedig nekik nem számít.


Keményen nekimegy a török elnöknek és a magyar kormányfőnek Radványi Miklós legfrissebb, a Neslook.com-on megjelent írásában. A konzervatív közíró komoly kritikákat fogalmaz meg a két – általa zsarnokként definiált – politikussal szemben, leszögezve, hogy azok a NATO és az Európai Unió védernyője alatt, illetve közömbössége mentén a valóságtól elrugaszkodva, egyfajta áldozati, üldözött szerepbe állítják be magukat, s meggyőződésükké vált, hogy náluk van a bölcsesség köve, már ami az egész világ jelenét és jövőjét (is) illeti. Soviniszta gyűlölettel állnak mindahhoz, amit az Egyesült Államok és annak szövetségesei, valamint a hasonló politikát követők képviselnek. Így Erdoğan és Orbán felértékeli a Nyugat két megalkuvást nem tűrő ellenfelét, Oroszországot és Kínát.

Mindketten a saját múltjuk foglyai. Erdoğan radikális iszlamizmusa, s Orbán lojalitása a kommunista neveltetéséhez az egyik oldalon, illetve a két szervezet demokratikus alapelveihez való illeszkedése a másik oldalon katartikus pszichológiai megosztottságot eredményezett országukban, valódi identitásuk és a tagságból fakadó jogok és kötelezettségek között. Ez pedig a kudarcok lavináját indította el belföldön és a nemzetközi színtéren egyaránt. Kisebbségi komplexusuk következtében a velük egyet nem értő országokat gonosznak és ellenségesnek tartják. A nárcizmusuk végül politika vakságot eredményezett, amiben másokra vetítik vélt áldozati szerepüket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.