2023. február 27., hétfő

SZAVÁN FOGTUK LÁZÁRT, ELKÉRTÜK A LISTÁJÁT, NAGY NEHEZEN KI IS ADTA

TELEX
Szerző: TENCZER GÁBOR
2023.02.27.


Egy hónapja közöltük azt az Építési és Közlekedési Minisztériumból kiszivárgott listát, amin Lázár János indulatos széljegyzetekkel kaszál el nyolcvan, nagyrészt fővárosi fejlesztést. Cikkünkre a miniszter kamera előtt úgy reagált, hogy inkább kértük volna el tőle a listát, odaadta volna. Szaván fogtuk, elkértük.

Lázár János a február 6-i soproni kormányülés előtt videós stábunknak a következőt nyilatkozta:

„Ne lopják el máskor a papírjaimat, hanem inkább szóljanak, hogy adjam oda. Szívesen odaadom, nem kell tőlem lopni.”

A miniszter itt arra a nagy port kavart cikkünkre gondolt, amin bemutattunk egy olyan, néhol indulatos széljegyzetekkel tarkított listát, amin mintegy nyolcvan, nagyrészt fővárosi fejlesztés lezárásáról döntött.

Fenntartva, hogy a hivatkozott projektlistát nem loptuk, hanem kiszivárgott másolatát közöltük, lecsaptunk a spontán felajánlásra, és elkértük a közölt (természetesen régebbi verziójú) projektlista aktualizált példányát. Annak nyilvánosságra hozásával ugyanis megszüntethetők az azóta is tartó találgatások a különböző beruházások sorsáról.

A miniszter sajtóirodáján több mint két hete jeleztük, hogy szeretnénk élni a lehetőséggel, majd hivatalos emailt is küldtünk. Két hét elteltével ugyan, de Lázár János állta a szavát, és végül a lista meg is érkezett lapunkhoz.

Nézzük akkor először is azokat a beruházásokat, amiknek a korábbi projektlistához képest a tervezése folytatódik:...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.