2023. február 3., péntek

TELJES MÉRTÉKBEN ÉRDEKTELEN - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2023.02.03.


Jó reggelt! Folytatódik a tegnap Reggel 4, a 444 (egyik, a) reggeli hírlevele. De mindenek előtt két szolgálati közlemény: egyrészt vasárnap hajnalban akár mínusz 8 fok is lehet, másrészt

ma este 6 órától tartunk egy vitát a tanársztrájkról Komjáthy Annával, a PDSZ Országos Választmányának elnökével és Radó Péter oktatáskutatóval.

POLITIKA

Mészáros Lőrinc beszállt a tatabányai fociba, miután átvette a városi gázvezeték-rendszert: hiába az ellenzéki vezetés, a fideszes-átszavazós többség akarata érvényesül gáz- és fociügyekben is.

23 év tanítás után mondott fel a Karinthy Frigyes Gimnáziumban a tanártüntetések egyik aktív szereplője, Berta Beáta. A polgári engedetlenkedés közben tudták, hogy ha elbuknak, utána mindenki egyedül marad a helyzetével. „Bele kell, hogy férjen az, hogy most kicsit hátrébb állnak azok, akik eddig elöl voltak, mert elfogyott körülöttük a levegő, és lesznek mások, akik odaállnak helyettük” – mondja.

Az önkormányzati cégek mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól: az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága ítéletet hozott: a magyar állam felelős a 22 éves menekült férfi haláláért, aki 2016-ban a Tiszán keresztül próbált bejutni Szerbiából Magyarországra, és megfulladt.

- Kiköltöztették a ferencvárosi idősotthon lakóit, majd lefújták az oda tervezett kormányzati beruházást.

- Elárverezik az egykori taszári repülőteret.

- Nagy István agrárminiszter szerint nem szorulunk rá a kukacevésre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.