2023. március 4., szombat

A “BÉKEGALAMB” ORBÁN A GYILKOS KERESZTES LOVAGOK UTÓDJA JERUZSÁLEMBEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.03.04.


A szélsőjobboldali Trump példáját követve, Orbán áthelyezi a magyar nagykövetséget Jeruzsálembe. A döntés több annál, hogy ezzel újra megsérti a törvényes helyzetet és a nemzetközi jogot, mert a lépésnek mélyreható történelmi előzménye és szellemi jellentősége van. Sokkal több, mint amit a “világ illiberális fasisztái egyesüljetek” jelszó jelent, miután Benjamin Netanjahu személyében a zsidóságnak és Izraelnek is van egy illiberális fasiszta vezetője, aki Izrael tényleges fenyegetettségét használja fel ugyanúgy, mint fasiszta elvbarátai a mesterségesen létrehozott ellenségképeket.

Ez a lépés annak kinyilvánítása, hogy Izrael fővárosa Jeruzsálem, nem Tel-Aviv. A nemzetközi jog szerint ez nem így van. A nemzetközi jogot vallási szempontok írják felül. Ez Jeruzsálem, a szent város visszafoglalása a muszlimoktól. Mi elsősorban ezt a vallási motívumot szeretnénk elemezni, mint a döntés elsődleges motívumát, ami a középkorba, a római katolikus egyház kereszteseihez nyúlik vissza. Mert Trump sem Izrael és a zsidóság követelésére helyezte át az amerikai nagykövetséget Jeruzsálembe, hanem az evangéliumi (“evangelikál”) “keresztény” mozgalom nyomására.

Az evangéliumi (főként pünkösdi-karizmatikus) mozgalom a médiaegyház (az amerikai “tévéevangélisták”) hatására a legnagyobb politikai befolyással rendelkező vallási irányzattá nőtte ki magát, amely a média erejével a legtöbb embert tud politikai pártok és célok szolgálatába állítani. Az 1970-es éveket követően a mozgalom vezetői a több tízmillió választót jelentő híveket a republikánus párt mögé állította, s azóta a kereszténységet ezzel a politikai irányzattal azonosítja és viszont, így az evangéliumi mozgalom a középkori katolicizmus modern utódja és zászlóvivője.

Ezzel a magát a kereszténység leghaladóbb irányzatának tartó mozgalom el is szakadt a kereszténység lényegétől, az állam (a politika) és az egyház összefonódásával az egyház babiloni fogságához és rendszeréhez tért vissza. Ez a mozgalom, amely ma már az amerikai szélsőjobboldal egyik vezető ereje (a Capitoliumot kereszttel rohamozták meg az amerikai nácik), elhitette Trumppal, hogy a mozgalom Istent képviseli, ők tették őt elnökké, ezért a Trump nevű immorális szörnyeteg Isten kiválasztottja. A mozgalom dúsgazdag, korrupt vezetői a bibliai hamis próféták mintapéldányai.

Ennek a vallási irányzatnak magyarországi másolata és képviselője a Hit Gyülekezete, és mindazok az orbánista “evangéliumi” kisegyházak, amelyek Németh Sándor és a Hit Gyülekezete majmolói és az Orbán-rezsim kiszolgálói, akik Orbán pénzén hamisan prófétálnak Magyarország keresztény felemelkedéséről, Orbán pénzén dicsérik az “Urat”, a politikai kereszténység zászlóvivői, akiknek az a legfontosabb, hogy üldözzék a politikai propaganda célpontjait, bűnbakjait, miközben elnyomják és kifosztják saját híveiket is. Istentelen, ördögi, sötét szekták, hamis egyházak.

Ez a keresztény mozgalom a bibliai próféciák alapján tartja fontosnak Izraelt és Jeruzsálemet, ahova visszaérkezik majd a Messiás. Ezért nevezik magukat “Izrael barátainak”, aminek a zsidóság örül, nem tudva, hogy a holokausztnál is nagyobb antiszemita vérontást, amit majd az Antikrisztus, a keresztény egyházak által támogatott illiberális fasiszta világdiktátor (aki beköltözik majd a felállítandó új, Harmadik jeruzsálemi Templomba) folytat a zsidóság ellen, nekik és az ő hamis próféciáiknak, s az ő segítőkész túlbuzgóságuknak köszönheti majd.

A vallási cél ugyanis a Templomhegy visszafoglalása, a jelenleg ott található muszlim Al-Aksza mecset (a Sziklamecset) eltávolítása, és helyén a jeruzsálemi Harmadik Templom megépítése. Ehhez kell Jeruzsálem teljes visszafoglalása, ennek szimbolikus lépése a nagykövetség Jeruzsálembe költöztetése, amely Jeruzsálemet Izrael megbonthatatlan örök fővárosának ismeri el. Az Izrael-barát “keresztény” mozgalom, amely céljai eléréséhez az illiberális fasiszta diktátorokat és azok világuralmát támogatja, eléri a célját, és az Antikrisztusnak nevezett világdiktátor megépíti a templomot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.