2023. március 26., vasárnap

DARÁLÁS ÉS ŐRMESTER TEMPÓ

KLUBRÁDIÓ / HETES STÚDIÓ
Műsorvezető: DÉSI JÁNOS
2023.03.25.A Hetes Stúdió e heti vendégei Katarina Barley, Berecz Anna, Korpás Kriszta, Kunetz Zsombor és Pille Tamás voltak.

Az orvosi tevékenység nem olyan, mint a katonaság vagy a rendőrség ügyei, nem is lehet úgy megoldani a problémákat – állítja Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, aki szerint amíg nyitva maradnak a határok, ha efféle módszerekkel próbálkoznak, még több orvos megy külföldre Magyarországról. A vita győztese eddig az orvosi kamara, amelyet hiába póbálnak tönkretenni, az aktiv orvosok kétharmada már visszalépett, és ezzel jelentős erőt képviselnek.

Korrupciós tankönyvbe illő esetről lesz szó, van most belőle elég: a letelepedési kötvényekről. Az erről szóló törvényt 2013-ban verte át a parlamenten az akkori gazdasági bizottsági elnöke, ma a miniszterelnök kabinetfőnöke, Rogán Antal. A főként orosz és kínai ügyfelek offshore-cégeken keresztül vásárolhattak letelepedési kötvényeket, de ezeknek az üzleteknek egy része rosszul végződött – nekünk adófizetőknek. De azért legyünk nyugodtak, valahol csak landoltak azok a milliárdok. A történetet fölgöngyölítő oknyomozó újságírót Józsa Márta kérdezte.

Meseország mindenkié – hatalmas siker, ováció, taps a könyvből készült bábmesék előadásán. Bécsben. Mert Bécsig kell annak mennie aki meg akarja nézni Pille Tamás, színész-rendező és a Svung társulat előadását. Mesék, amelyet a szélsőjobb politika elüldözött Magyaroszágról, pedig semmi más nincs benne, mint hogy az emberek – a sárkányok, a medvék,a nyulak – sokfélék és ez így jó. Amúgy van kislány, aki jobban érzi magát nadrágban. Nahát! És az milyen, ha a királyfi egy halottat csókolgat vagy Hófehérke hét törpével? Szóval, lenne még mit darálni.

Nem szolgálja a magyarok érdekeit az, amit Orbán Viktor képvisel az Európai Unióban, egyedüliként az összes tagország közül. Például az, hogy az orosz háború ellenére mélyíti  a kapcsolatait Putyinnal és Kínával – mondta Klubrádiónak Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke, Angela Merkel volt igazságügyi minisztere. Elmondta azt is: a bizottság és a parlament is úgy látja, nem teljesülnek a szupermérföldkőnek nevezett ígéretek, tehát egyelőre nem érkezik pénz a magyar kasszába. Csernyánszky Judit interjúja.

A műsor második órájában megbeszéltük a hét eseményeit Berecz AnnávalKorpás Krisztinával és Bolgár Györggyel.

ITT HALLGATHATÓ MEG, ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.