2023. március 8., szerda

EGY ÉV HÁBORÚ: MI KÖVETKEZIK AZ IDÉN? KI TÁRGYALJON A BÉKÉRŐL ÉS KIVEL? TÁLAS PÉTER, INFORÁDIÓ ARÉNA

INFOSTART / INFORÁDIÓ
Szerző: INFORÁDIÓ
2023.03.07.



Egy év háború: Változtak-e 12 hónap elteltével a háborús felek céljai? Miben tévedett Putyin és az orosz hadvezetés? Kik és hol hozzák a háborúval kapcsolatos döntéseket Moszkvában? Valóban megdőlt az erős orosz katonai nagyhatalom illúziója? Hol vannak a díszszemléken felvonuló modern harcászati eszközök? Hol tart most egyáltalán az oorsz haderőreform? Mit jelent a háború az orosz gazdaság számára? És mit az orosz közvélemény számára? 

Mennyiben és hogyan segítette és segíti a Nyugat támogatása Ukrajnát? Meddig áll érdekükben fenntartani ezt a támogatást? Szűkülhet-e Ukrajna katonai támogatása, ha minden NATO tagország a haderő fejlesztésébe kezd? Változik, átalakul-e a NATO a további bővítéssel és azzal, hogy mindenütt hangsúlyosabb lesz a honvédelmi költségvetés? 

Milyen kimenetele lehet a háborúnak? Kik lehetnek közvetítők? Egyáltalán kik ülhetnek a tárgyalóasztalnál az esetleges békeszerződésnél? 

Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének igazgatója az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.03.07-én. Podcast.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.