2023. március 23., csütörtök

GESZTI +7. EPIZÓD: HOGYAN NE ADJUK FEL? - VENDÉGEK: OLÁH IBOLYA ÉNEKES, ALMÁSI KITTI PSZICHOLÓGUS

FRIDERIKUSZ PODCAST / GESZTI+7
Szerző: FRIDERIKUSZ SÁNDOR
2023.03.16.



A Geszti + 7. adásában lényegében egy fő kérdést járunk körül: hogyan ne adjuk fel nehéz helyzetekben? Churchill szerint „A siker az a képesség, hogy az egyik kudarcról a másikra jutunk a lelkesedés elvesztése nélkül.” De mi van akkor, ha ezt a lelkesedést elveszítjük és összezuhanunk? Hogyan dolgozhatók fel a nagy elakadások szülte traumák, kinek milyen megküzdési stratégiái vannak? 

Első vendégünk Oláh Ibolya énekes és dalszerző, akitől sokat elvett a sors. De vajon mit adott neki? Feladásnak számít-e, ha tovább áll az ember akkor, ha valamivel nem boldogul? 

Második vendégünk Almási Kitti klinikai szakpszichológus, akivel arról beszélget Geszti Péter, hogy mennyire nőtt meg a szorongás és feszültség a társadalomban, illetve benne, a pszichológusban személyesen? Mennyire érdemes figyelembe venni mások véleményét? Miért tartotta fontosnak, hogy bizonyos élethelyzetben ne a törékeny nőt lássák benne, hanem megkeményítse magát? A végén az is kiderül, hogy maga a pszichológus is jár terapeutához...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.