2023. március 3., péntek

OLYAN EGYHÁZAT ÉPÍT FERENC PÁPA, AMELY ELLENTÉTES A KERESZTÉNYVÉDŐK ÉRDEKEIVEL

SZEMLÉLEK
Szerző: GÉGÉNY ISTVÁN
2023.03.03.



A nők egyházi vezető szerepének erősítése, az idegenek befogadása, a klerikusok egyeduralmától való elbúcsúzás is szóba került a katolikus egyházfő életrajzírójával készült videóinterjúnkban.


– Jézus elmondta az igazságot Istenről, amit nem mindenki hallgatott szívesen, különösen így voltak ezzel a legvallásosabb emberek – csak egyetlen mondat Austen Ivereigh brit katolikus újságírótól, Ferenc pápa életrajzírójától. Ez a téma annak kapcsán került elő, hogy mi állhat napjainkban a magukat kereszténynek tartó emberek és Ferenc pápa közötti súlyos konfliktus mögött. Röviden: ugyanez.

A bő félórás, angol nyelvű – magyar nyelven feliratozott – videóinterjú február 27-én készült (az oldal tetején a lejátszás gombra kattintva indítható), vagyis épp aznap, amikor bejelentették, hogy az egyházfő újra hazánkba látogat. Így előkerültek magyar vonatkozású témák is, bár ezek nem is annyira hungarikumok:

a klerikalizmus, a populizmus, a keresztény kultúra megvédésének hamissága, a nők háttérbe szorítása, a templomok képletes „befalazása” világjelenség,

Ferenc pápa viszont elszántan dolgozik mind egy új egyházi szerkezet, mind egy nyitottabb szívű társadalom előmozdításán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.