2023. április 24., hétfő

14 ÉVES DIÁKOT FOGDOSHATOTT EGY EGYHÁZI ISKOLÁBAN TANÍTÓ TANÁR, A SZÜLŐK FÉL ÉVIG KÜZDÖTTEK AZ ELTÁVOLÍTÁSÁÉRT

TELEX
Szerző: HALÁSZ NIKOLETT
2023.04.24.


A Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium egyik tanára tavaly megcsókolt és többször is fogdosott egy akkor 14 éves diáklányt – mondta a Telexnek a kislány édesanyja. Az iskola két tanára már 2022 nyarán jelezte az igazgatónak, hogy probléma van a tanárral, fel is jelentették kollégájukat. A szülők végül a rendőrségtől tudták meg, hogy a lányukat zaklathatták, a rendőrség szeméremsértés miatt indított nyomozást. A szülők hiába próbálták ezt jelezni az iskola vezetésének, a tanár ugyanúgy taníthatott tovább, ahogy eddig, csak két hete távozott az iskolából. Az iskola fenntartója megdöbbent a történteken, és kérdésünkre azt írta: a tavaly nyári feljelentés még nem utalt konkrét bántalmazásra, erről csak idén márciusban szereztek tudomást.


„Egyszerűen értetlenül állunk az egész előtt. Hogyan engedheti meg magának egy vezetőség, hogy ha zaklatás gyanúja is felmerül, akkor ott hagynak egy tanárt a diákok között?”

– tette fel a kérdést Kata, akinek elmondása szerint 15 éves lányát, Lucát a Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium egyik tanára megcsókolta és többször is fogdosta. A szereplők nevét a védelmük érdekében megváltoztattuk.

A történet még tavaly kezdődött, de a tanár csak két héttel ezelőtt távozott az iskolából. Katáék fél évig küzdöttek azért, hogy a vizsgálat idejére eltávolítsák a tanárt az osztályból, eközben Luca magántanuló lett, és végül el is ment az iskolából.

Az anya szerint érthetetlen, hogy az iskolán belüli bántalmazásoknál miért nem tesznek semmit azok, akiknek a feladatuk lenne a gyerekek védelme...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.