2023. április 8., szombat

200 MILLIÓ FORINTBA KERÜLT AZ ADÓFIZETŐKNEK A KALÁCS, AMIT ORBÁN KÉT UNOKÁJA KAPOTT HÚSVÉTRA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.04.08.


A családbarát Orbán-kormány nem sajnál semmit az Orbán-családtól: fél évvel ezelőtt 207,9 millió forintos állami támogatást kapott az a Vál-Völgye Pékség Kft., amelynek felcsúti boltjából vitte haza Orbán és két unokája a húsvéti kenyeret és kalácsot. A cég többségi tulajdonosa a Búzakalász 66 Kft., amelynek tulajdonosa a Talentis Agro Zrt., amelynek tulajdonosa Mészáros Lőrinc, aki pedig Orbán Viktor tulajdona, ami azt jelenti, hogy a pékség, ahova Orbán az unokáit vitte, a saját péksége. Nem csoda, hogy hátulról mentek be és fizetni sem kellett az igazi “gazdának”.

Az RTL Klub naivan feszegette, hogy papíron az ország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc, akinek alábecsült vagyona 480 milliárd forint, egy év alatt 25 milliárddal gyarapodott, miért kap az államtól, az adófizetők pénzéből 207,9 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást, amelynek részbeni forrása a “gonosz birodalma”, az Európai Unió (amelynek támogatásait ilyen gondos kezekkel osztják ki Orbán Viktor családja, strómanjai és oligarchái között). A költői kérdésre nincs válasz, illetve az a válasz, hogy “mi kapjuk, ne csak a legtöbbet, hanem mindent”. Ez a fejlődés.

Az ugyancsak Orbán Viktor érdekeltségébe tartozó Hernádi Zsolt MOL-vezér érdekeltsége, a Grand Hotel Esztergom, az Orbán Viktor strómanjának tulajdonában levő Vál-Völgye Pékségből veszi a pékárut, mert annak nincs párja. Orbán Viktor pékségének nem kell aggódnia, hogy kap-e megrendelést. A Grand Hotel Esztergom a világ első magán luxusszállodája, amelynek építési költségeit nagyrészt az állam fizette: 2,8 milliárd forintot kaptak az adófizetők pénzéből vissza nem téríténdő támogatás formájában.

A pénzt a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) adta a Kisfaludy-pályázat leple alatt. A Magyar Turisztikai Ügynökség viszont Orbán Ráhel érdekeltsége, az ő strómanja (a barátnője) a vezérigazgató-helyettes, az egész ügynökség pedig Orbán Ráhel turisztikai és vendéglátóipari vállalkozásának korrdinálására és támogatására jött létre, és azzal került be a hírekbe, hogy mindenféle szakmai grémium nélkül osztja az állami százmilliókat fű alatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.