2023. április 3., hétfő

„ÁLLANDÓAN SÖTÉTBEN ZUHANYZOM, NEHOGY MEGLÁSSAM MAGAMAT A TÜKÖRBEN”

444.HU
Szerző: FŐDI KITTI
2023.04.03.


- C. Gabriellát 1992-ben 12 éves korában erőszakolta meg egy lovasedző egy tanyán.

- Egészen tavaly decemberig nem nézett szembe azzal, ami akkor történt, se azzal, hogy az akkori események milyen hatással voltak az életére. Úgy érzi, most végre felébredt és elkezdett élni. Azt szeretné, ha minden nemi erőszakon átesett áldozat átélhetné, milyen érzés felszabadulni.

- Stáhly Kata, a Hintalovon Alapítvány sport és gyermekvédelmi programjának vezetője szerint tipikus, hogy az ilyen gyermekkori események 30 évvel később kerülnek felszínre, addig pedig az agy befagyasztja az emléket.

„Önbizalmam, önbecsülésem semmi nem volt. Nem tudtam sose tükörbe nézni, például amikor kispiráloztam a szempillámat, akkor csak a szememet néztem. Sosem készítettem magamról szelfiket, ha valaki megnézné a telefonomat, akkor azt látná, hogy rólam nincs kép, mert rosszul voltam és vagyok ettől. Hatalmas lépés, hogy ki tudtam keresni az akkori fényképeket és megnézni magamat. Állandóan sötétben zuhanyzom, nehogy meglássam magamat a tükörben. Ez azért nem múlt még el, de próbálok elfogadóbb lenni magammal szemben” - meséli C. Gabriella, aki néhány hónapja nézett szembe azzal, hogy 1992-ben 12 éves korában megerőszakolta egy lovasedző.

C. Gabriella teljes életére hatással volt a gyerekkori esemény, de azt korábban sosem fogalmazta meg magában, hogy a problémái innen erednek, sőt az erőszakról sem beszélt soha senkinek. Azt most a gyógyulás útjának tartja, hogy családja után a nyilvánosságnak és a 444-nek is elmeséli, hogy mi történt vele és hogyan nézett szembe vele...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.