2023. április 13., csütörtök

AMERIKA MEGELÉGELTE A MAGYAR-OROSZ KÉMTEVÉKENYSÉGET ÉS NYÍLTAN MAGYARORSZÁG ELLEN FORDULT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.04.12.


Óriási fordulat következett be a Nyugat és Magyarország kapcsolatában. Amerika az orosz kémbank és magyar alelnökének szankciós listára helyezésével Magyarországot ellenséges országnak minősítette, és gyakorlatilag nem tekinti többé a szövetségesének. A szavak szintjén igen, meghagyva a lehetőséget arra, hogy Orbán még utoljára értsen a figyelmeztetésből, és visszatáncoljon, amire nincs esély. Ez azt jelenti, hogy megkezdődött Magyarország kiszorítása a nyugati szövetségi rendszerekből. Orbánnak olyan „jól sikerült” a keleti nyitás, hogy kiutasítják a nyugati országok.

Magyarország népe nem fogta fel, hogy mit jelentenek az amerikai figyelmeztetések és az oroszpártiság. Orbán azt is megengedte magának, hogy a NER központi propagandaújságjában a gonosz birodalmának nevezze az Európai Uniót, s Amerika erőszakszervezetének a NATO-t. Évértékelő beszédében az amerikai nagykövet nevével és személyével gúnyolódott, a zárt frakcióülésen pedig nyíltan ellenségnek nevezte az Egyesült Államokat (ahogy „Brüsszelt”, az Európai Uniót is). Az amerikai nagykövet nem sokkal ezelőtt ultimátumot adott, amire elutasító választ kapott.

Amerika eddig némán tűrte, és hallgatott arról, hogy Magyarország megnyitotta a kapuját az orosz titkosszolgálatok, így a legnagyobb orosz kémbank előtt. Budapestre költözött az ellenséges orosz titkosszolgálat, amelynek emberei diplomáciai mentességet, mindenféle magyar hatósági ellenőrzés és felügyelet alóli felmentést és szabad mozgást kaptak nemcsak Magyarországon, hanem az EU területén is. Ez példátlan hátba szúrása az EU-nak, a NATO-nak és Amerikának.

Ezzel Magyarország részt vállalt az EU, a NATO és az Amerika elleni orosz kémtevékenységben, amihez diplomáciai mentességet és infrastruktúrát biztosított. Ezzel az orosz hírszerzés Budapestre költözött. Amerika diplomáciai úton folyamatosan jelezte, hogy számára ez elfogadhatatlan, amire a magyar fél mindig arrogáns elutasító választ adott. Amíg az Egyesült Államok esélyt látott arra, hogy Magyarország Amerika szövetségese és a NATO hűséges tagja maradjon, nem kapcsolta össze Magyarországot az oroszokkal, elválasztotta az oroszokkal szembeni szankcióktól.

Ez most megváltozott, az orosz kémbankot, az orosz kémbank orosz állampolgárságú budapesti lakos vezetőit, illetve az orosz kémbank magyar alelnökét (mint magánembert) egyaránt szankciós listára tette. Magyarország kormánya ezt Magyarország elleni támadásnak értékelte, amivel egyértelműen közösséget vállalt az orosz kémbankkal, és a szankciókat magára vette. Ez a kormányzati reakció kiállás az oroszpárti politika mellett. Orbán retorikájában a „békepártiság” az oroszok előtti fegyverletételt jelenti, s ő ezt válaszolta.

Az Orbán-rezsim „Magyarország Kormánya” Facebook oldalán az alábbi nyilatkozatot tette közzé, amelyet könnyű lefordítani a valóság nyelvére: „Az amerikai diplomácia nem tett le arról, hogy Magyarországot belepréselje a háborúpárti álláspontba, de nincs az a szövetségesi, diplomáciai, akár baráti nyomás, aminek Magyarország ne állna ellen.” Magyarul ez azt jelenti, hogy Amerika megpróbálta Magyarországot az oroszok által megtámadott Nyugat, az EU és a NATO oldalán tartani, de ezt Magyarország visszautasítja, és az oroszokat választja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.