2023. április 25., kedd

KOVÁCS ZOLTÁN: SOKAN NEM ÉRDEKLŐDNEK IGAZÁN A POLITIKA IRÁNT, ŐKET KÖNNYŰ FÉLREVEZETNI

KLIKKTV / MÉLYVÍZ
Műsorvezető: NÉMETH PÉTER
2023.04.24.


Ha egy felelős politikus, mint Navracsics Tibor, azt mondja, nem baj, ha év végén kapjuk meg az uniós pénzeket, akkor számomra az azt jelenti, hogy valószínűleg az év végén sem fogjuk megkapni. Navracsics Tibor mondott már jónéhány dátumot és ez valószínűleg felkészülés arra az esetre, ha nem kapjuk meg – mondta a Klikk TV Mélyvíz című műsorában Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője, majd feltette a kérdést, „de miért kapnánk meg a pénzt, mi változik meg a magyar jogrenddel vagy törvényhozással kapcsolatban?”


Nagyon nehéz a magyarokkal tárgyalni, mert van egy alapvető jogállamisági deficit, az illetékes tárgyaló pedig mindig azt kéri, mondják meg, mi a baj, de nem lehet megmondani, mert az egésszel van baj – fogalmazott az újságíró. „Ráadásul a megoldások is pimaszul átverősek. Kötelezettséget vállalt például a kormány arra, hogy az egyetemi kuratóriumokból kirakja a politikusokat, törvényt is hozott róla, majd novemberben megváltoztatta, így mégis ottmaradtak. Ezt elégelte meg a Bizottság és akkor kirakták őket.”

Rámutatott, Jászai Gellérttől kezdve Világi Oszkáron keresztül ott vannak a kuratóriumokban a magyar kormányhoz közelálló gazdasági emberek és erre mindig az a válasz, hogy ők tehetséges vállalkozók. „Funkcionálisan ugyanolyanok, mint a politikusok, ugyanúgy nem lehet majd átlátni, hogy mit csinálnak, a pénzek hogyan mozognak.”

Először azt mondták, az államnak van pénze megvenni a kommunikációs céget, aztán kiderült, hogy mégsem volt pénze, és Kovács Zoltán is elképzelhetőnek tartja, hogy kínai pénzen vették meg a Vodafone-t. „Ez azt jelenti, hogy megint valamit vettünk, amit valamikor vissza kell fizetni, és ezek a visszafizetési kötelezettségek a jövő generációját rettenetesen megterhelik, de ezzel a kormány nem is foglalkozik.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.