2023. április 27., csütörtök

MAGYARORSZÁG VILÁGÍT A FASIZMUS EGÉN

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.04.27.


Hogy jófajta képzavar a cím, üsse kavics, vállalom a botozást érette. Ám mentségemül előadom, csak belehelyezkedtem az Alapjogokért Központ főigazgatója, bizonyos Szánthó Miklós gondolatiságába, amit nekünk Kovács Levelező államtitkár beszédes nevű (A merész igazság Magyarországról) című podcastjében delirált össze. Jó látni ebben a halmazban, hogy nem csak O. V. degenerált az élcsapatban, hanem mások is. Voltaképp a belépő, a közéjük tartozás követelménye mintegy, hogy ne legyen normális az egyed, ha a NER-ben címet, rangot és nem utolsó sorban jó sok lóvét szeretne.

Már Kovács Levelező államtitkár beszélős műsorának neve is delikát a maga merész igazságával, mert föltéteti velünk a kérdést, mihez képest és kinek merész az a nyüves igazság. Azt sugallja, hogy amit hadoválnak benne, azt férfias tett vállalni, akárha valami veszedelmek leselkednének rájuk az abban foglaltak miatt. És igaz is, de csak egy módon, mégpedig, hogy vállalják annak az ódiumát, ha meghallgatja őket az ember, akiben jobb érzések vannak, akkor meg kell állapítsa, hát, hülyék ezek, de ez alapjog a NER-ben, mint tudvalévő, viszont ezen felül ordasan aljasak is. Ám ez sem igazán nóvum, csak rácsodálkozás.

De lássuk miből élünk, vezessük elő, miért jutottunk arra a lehangoló ítéletre, amire jutottunk ez egy adás kapcsán, amelynek gondolataiból gusztusunk és szokásunk ellenére ezúttal hosszabban fogunk idézni kommentárok nélkül. Mert úgymond az elhangzottak önmagukért beszélnek, általuk előttünk áll tisztán és töményen az a szellemi és erkölcsi nyomor, ami ahhoz kell, hogy valaki élcsapat legyen a Fidesz ganajában. Az Alapjogokért Központ főigazgatója mondja azokat a förmedvényeket tehát, amiket citálunk elborzasztásképpen, bár, ha csak mibennünk generált elámuló undort, akkor mi kérünk elnézést.

Nos tehát, jöjjenek az örömök. Azt mondja a főigazgató elvtárs, hogy: „Politikai szempontból Magyarország egyfajta világítótoronnyá vagy motorrá vált a konzervatívok számára világszerte.” Illetve: „Budapest és Magyarország olyan központ a konzervatívok számára, ahol találkozhatnak és véleménycserét folytathatnak, ahol megoszthatják a konzervatív siker receptjeit.” És továbbá: „Nyugati barátaink a konzervatív nemzetközi családon belül manapság tőlünk szeretnének tanulni a politikai megoldások terén.” Mert: „Az elmúlt 12-13 év Magyarországon konzervatív szemszögből nézve sikertörténet volt.”

Mielőtt további bölcsességeket mutatnánk a világítótoronyról, tudnunk kell, mi hozta elő főigazgató elvtársból ezt az egészet. Az, hogy kies hazánk, és benne a Fidesz május 4-5-én CPAC konferenciát rendez (tudják, ez a trumpos-fasisztás, mi pénzünkön az USA-ba kedves vezető óbégatni utazós dzsembori feszülettel és kovbojkalappal). Mindez pedig szerintük azt igazolja, hogy „Magyarország a hivatalos politikai, geopolitikai súlyán felül képes hallatni hangját.” – Hát, ha ez az, akkor örüljenek neki ők, mi pedig szégyenkezve hajtjuk le a fejünket a világ előtt, nem először, s amíg ezek hatalmon lesznek, vélhetően nem is utoljára.

De nézzük tovább a főelvtárs delíriumát. „Az Isten, haza és család hármasát naponta érik agresszív támadások, emiatt egyre több konzervatív gondolkodású ember ébred rá, hogy társadalmaink, nemzeteink, családjaink és gyermekeink védelme érdekében fel kell lépni. a progresszív liberalizmus manapság a kommunizmus új arca. A kommunisták el akarták törölni Istent, el akarták törölni a hazát és el akarták törölni a családot. És jelenleg a progresszív liberálisok pontosan ugyanezt akarják.” – Itt tartunk egy kis szünetet, és újraolvasásra buzdítunk, hogy próbálják értelmezni ezt a baromságot. Nehéz feladat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.