2023. április 18., kedd

MÁR TÖBB TÖRÉSVONAL IS AZONOSÍTHATÓ - EGYRE DURVÁBB MAGYARORSZÁGON A VAGYONI SZAKADÉK

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: B. VARGA JUDIT
2023.04.17.


Számos iparágban és a gazdaság egészében is egyre erőteljesebb a vállalkozói erőközpontosítás. Így nem csak a társadalmon belül nyílik egyre inkább a vagyoni olló, hanem szakértők szerint az előbbitől nem függetlenül, a tehetősebbek mezőnye is mind széthúzottabb.


Sokszor kérdezték már olvasóink, hogy most hány család élhet Magyarországon igazán jól. Korábban megírtuk, hogy körülbelül 400 ezer háztartás birtokolja a teljes lakossági vagyon közel felét. A hazai vagyonkezelési piacvezető elemző cége, a Blochamps Capital kigyűjtötte, hogy a 8 millió feletti prémium, a 30 millió feletti affluens, illetve a 100 millió feletti privátbanki szegmensekben lévő ügyfelek száma 650 ezerre rúg.













Fontosnak tartották azonban kiemelni a mindössze az előbbi körnek az 1 százalékát kitevő magyarországi milliárdosok zsebében a teljes hazai privátbanki vagyon felénél is több koncentrálódik. Szerintünk így nem túlzás azt állítani, hogy a tengődő milliók és a vagyonosabbak között húzódó szakadék mellett, az utóbbiaknál is megjelenhetett már egy további szakadék...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.