2023. április 2., vasárnap

ORBÁN, SZILI – ÉS EGYEBEK

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2023.04.02.


Teljessé vált a kormánypártok békepárti őrülete. Immár szinte naponta jelennek meg különböző, pontokba foglalt béketervek, van már nekünk öt pontosunk, tíz pontosunk és a parlament által elfogadottunk is.

Mindegyik azt hangsúlyozza, hogy Magyarország a béke pártján áll, illetve dehogy: csakis a Fidesz. No meg a KDNP. Amely potyautasként lóg a Fidesz nyakán, mi csak sejtjük, de ők biztosan tudják, mi okból, és amely többnyire potyautasnak megfelelő módon viselkedik: többnyire hallgat, meg Semjén révén éjszakánként, besurranó tolvajként, különböző törvénytervezeteket csempész be az országgyűlésbe. Most viszont hirtelen aktív lett: Hölvényi György azt a megbízást kapta, hogy legyen a béke szószólója az EU-ban. Pontosabban a Néppártban. Hiszen a KDNP – ezzel az egy képviselőjével – nem hagyta ott a Néppártot, nem is tették ki őket, ezért aztán neki ott kell felmondania a leckét. A leckét, amely úgy szól: a Néppárt térjen vissza az alapító honatyák útjára, ne táplálja a háborút, mint ahogy ezt mostanában teszi, pont úgy, mint az Európai Unió.

Ugye nem fogjuk elhinni, hogy a KDNP hirtelen önálló entitás lett, de azt sem, hogy van bármiféle súlya, jelentősége annak, amit csinál – általában semmit –, vagy annak, amit mond. Mitől lenne súlya egy olyan társaságnak, amely soha meg nem mérettetteti magát, hiszen nincs olyan közvélemény-kutatás, amelyben szerepelne, még a Fidesz házi intézeteiben sem. A KDNP azt teszi, amit a gazda mond – ez nem a Schadl-féle gazda –, akkor aktív, amikor erre speciális utasítást kap, feltehetően magától Orbán Viktortól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.