2023. április 2., vasárnap

VALAKI MEGVETTE A TASZÁRI REPTERET; KORLÁTOZNÁ A FIDESZ-KDNP KECSKEMÉTEN A KÉPVISELŐI KÉRDÉSEKET, INTERPELLÁCIÓKAT

ÁTLÁTSZÓ / VIDÉKI LAPSZEMLE
Szerző: KATUS ESZTER
2023.04.02.


KaposT.hu: Rendkívüli: a kikiáltási árnál egymilliárddal többért, 3,6 milliárdért elkelt a taszári reptér – a vevő egyelőre ismeretlen


Március 31-én éjfélkor lezárult az elektronikus licitálás a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő árverési honlapján. A Kapos-T szerint 3 milliárd 633 millió forintért kelt el a terület. A vevő neve egyelőre ismeretlen, ahogy az is, hogy mik a szándékai az ötszáz hektáros területtel, amit már kármenetesített formában kap meg, miután a honvédség potom 4.1 milliárdnyi pályázati pénzért elvégzi a kerozinnal elszennyezett talaj tisztítását, cseréjét. A véglegességhez még az kell, hogy a vevő ténylegesen, szerződés alapján ki is fizesse az vételárat, valószínűleg addig nem is hozzák nyilvánosságra a nevét.

SzabadPécs.hu: Nem akármilyen fellebbezést vont vissza a szekszárdi önkormányzati cég

Sávoly Dániel első fokon, nem jogerősen tavaly ősszel megnyerte a Szekszárdi Sportközpont ellen indított munkaügyi pert. A munkaügyi bíróság akkor kimondta, hogy jogellenesen küldték el a sportközponttól a volt karbantartási vezetőt. A döntés értelmében a Szekszárdi Sportközpontnak az elmaradt béreket és juttatásokat, illetve az ügyvédi díjat és költségeket is ki kellett fizetnie. Ez a közelmúltig nem történt meg, a sportközpont ugyanis fellebbezett a tavaly novemberi döntés ellen. Most azonban a Szabad Pécs értesülései szerint a Szekszárdi Sportközpont visszavonta a fellebbezését.

KecsUP.hu: Korlátozná a Fidesz-KDNP Kecskeméten a képviselői kérdéseket, interpellációkat


Módosítaná a Fidesz-KDNP frakció a kecskeméti közgyűlés szervezeti és működési szabályzatát – írja a KecsUP.hu. Méghozzá úgy, hogy annak eredményeképpen ne legyenek automatikusan napirenden a közgyűlési üléseken azok a képviselői kérdések és interpellációk, amelyeket szabályosan nyújtottak be. Ha a Fidesz-KDNP többség elfogadja saját javaslatát, akkor a jövőben a közgyűlési többség (most még tehát az indítványozó Fidesz-KDNP frakció) dönthetné el, hogy milyen kérdések és interpellációk lehetnek napirenden. De további korlátozást is beépítenének a kormánypárti képviselők. A jövőben jóval kevesebb ideje maradna a képviselőknek arra, hogy indítványaikat megírják.

Nyugat.hu: „Annyi autó lesz, ahány jogosítvány” – Vas megyében a legmagasabb az ezer főre jutó személygépkocsik száma

A KSH adatait megnézve a Nyugat.hu arra jutott, hogy Vas megyében a legtöbb az ezer lakosra jutó személygépkocsik száma.Ez a szám már 2021 végén 460 volt, ami azt jelenti, hogy – beleértve a gyerekeket is – minden második embernek a nevén van autó. Kiugró Vas megyei számok mögött több tényező állhat, így például az, hogy a megyeszékhelyen több ezer főt foglalkoztató nagy autópari cégek működnek, amelyek magukhoz szívják a munkaerőt a távolabbi településekről is, a dolgozók pedig a bejárást sok esetben autóval oldják meg. De a megye lakóinak jobb anyagi helyzete is az autóvásárlás mellett szól.

Debreciner.hu: Íme a teljes szakvélemény, amely sokak szerint hozzájárult a Tivizig igazgatójának eltávolításához

Az elmúlt napokban bejárta az országot a hír, hogy Pintér Sándor belügyminiszter felmentette pozíciójából Kincses Dánielt, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) igazgatóját. Az eltávolításához sokak szerint köze lehetett annak a szakvéleménynek, amelyet a hatóság a CATL Debrecen déli gazdasági övezetébe tervezett akkumulátorgyárának környezethasználati engedélyezési eljárása során adott ki.A szakvélemény főbb megállapításait korábban a Debreciner is bemutatta, most azonban a lap nyilvánosságra hozta a teljes anyagot is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.