2023. április 6., csütörtök

VÖLNER–SCHADL-ÜGY: HÓNAPOKON ÁT LEHALLGATTÁK CZINE ÁGNES ALKOTMÁNYBÍRÓ VÉGREHAJTÓ GYEREKEIT

24.HU
Szerző: HORVÁTH CSABA LÁSZLÓ
2023.04.06.


A nyomozók szerint Czine Ágnes alkotmánybíró két, végrehajtóként dolgozó gyereke bizalmas kapcsolatban állt Schadl Györggyel és feleségével. Fiedler Laura konspirált körülmények közt találkozhatott a végrehajtói kar vezetőjének nejével Schadl letartóztatása után, fivérével kapcsolatban pedig az vetődött fel, közreműködhetett abban, hogy az egyik későbbi vádlott és társai jogtalan előnyhöz jussanak. Fiedler Bálint irodájának adatait le is kérték a nyomozók, hasonlóan a később megvádolt végrehajtókhoz. Bár mindkét testvért lehallgatták, úgy tűnik, végül még csak tanúként sem idézték be őket a hatóságok.


Megírtuk, hogy Schadl György, a végrehajtói kar elnöke 2021 szeptemberében, két hónappal a letartóztatása előtt Czine Ágnes alkotmánybíróval találkozott a NER-elit egyik kedvenc étteremében, a Várkert Bazárnál működő Felixben. A 24.hu által megismert nyomozati iratokból most az is kiderült, hogy Schadl elfogása után másfél hónappal az ügyészség indítványára a bíróság engedélyezte az alkotmánybíró végrehajtóként dolgozó gyerekeinek lehallgatását.

A dokumentumok szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság 2021. december 15. és 2022. március 14. közt engedélyezte az információs rendszer titkos megfigyelését, vagyis Fiedler Bálint és Fiedler Laura önálló bírósági végrehajtó lehallgatását. Erre tehát azután került sor, hogy Schadl már letartóztatásban volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.