2023. május 31., szerda

ERCSE KRISZTINA: CÉLT ÉRÜNK, HA A ROSSZ OKTATÁS MIATT EGYRE TÖBB EMBER LESZ EGYRE DÜHÖSEBB

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2023.05.31.


Ez a kormány a civilekkel való párbeszédet úgy fogja fel, hogy az a gyengeség jele. Ugyanakkor Ercse Krisztina, a Civil Közoktatási Platform szóvivője szerint az aktív, változást elérni akaró civilek, már vannak olyan okosak, hogy a saját sikerük kritériumait nem abban jelölik meg, a kormány azért csinál valamit, mert ők valamilyen formában kiálltak az oktatásért, a pedagógusokért. Úgy véli, már nagyon sokak számára az a világos cél, a társadalom minél szélesebb köre és rétegei ébredjenek rá arra, hogy ez a kormány miként működik, és milyen nagyon rossz válaszokat ad az oktatás bajaira.


Az EDF virrasztást szervezett kedd éjjelre a Karmelita elé, A Tanítanék és a Noir Mozgalom 15 nagyvárosban Balassagyarmattól Budapesten át Szombathelyig szervez országos megmozdulást. Az ADOM és a PDSZ június 5-én pedagógusnapi kiállást hirdet az Oktogonon a tanárokért, a fóti Németh Kálmán Általános iskola SZMK elnöke országos szinten a pedagógusokat támogató petíciót indított, amelyben felszólítják a kormányt, hogy vonja vissza a státusztörvény tervezetét, május 31-én a szülők megtartják a tanévben az utolsó Zebraszerda kiállást az oktatásért, pedagógusokért. A teljesség igénye nélkül soroltuk fel a megmozdulásokat, de várható, hogy lesz valami hatásuk az oktatási rendre?

Én nem vagyok optimista. Véleményem szerint a kormány nem engedheti meg magának, hogy ezeknek a megmozdulásoknak a hatására közvetlenül és kimutathatóan reagáljon valamit, ami azoknak az elvárása, akik ezeket szervezik. Mert a kormány felfogása szerint akkor gyengeséget mutatna, és úgy gondolja, hogy ezt nem teheti meg. Ez a kormány a civilekkel való párbeszédet a gyengeség jelének tartja. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy mi, aktív civil szereplők, akik szeretnénk változást elérni, már vagyunk olyan okosak, hogy a saját sikerünk kritériumait ne abban jelöljük meg, hogy a kormány majd azért csinál valamit, mert mi kiálltunk valamilyen formában az oktatásért, a pedagógusokért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.