2023. június 9., péntek

A LÉT ELVISELHETETLEN NEHÉZSÉGE

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.06.09.


Lányos zavarban vagyok itten keresgélve a szavakat, amióta megtudtam Latorcai ’álomtitkártól, bármit is mondok, azt a kereszténység nevében mondom. A kereszténység nélkül ki sem tudnám nyitni a szájamat, mert ez adja nekem a fogalmaimat. Közbevetve, ezek szerint, ha arra ragadtatnám magamat, hogy azt mondanám Latorcai ’álomtitkárnak, húha anyád, az is keresztény volna, és megkapnám érte a napi betevő ostyámat. Tegnap, amikor a hülyéinkről értekeztem, és szerényen azt mondtam, a kormányban is bőven vannak roggyantak, de nem mutogatok rájuk, hibáztam vagy túl elnéző voltam.

Az keresztényi felebaráti szeretetből volt, ami mára huss, eltűnt. Nekem is van szívem, én sem bírok mindent, olykor folyást kell engedni az érzelmeknek is. Ez történik máma. Latorcai ’álomtitkár egyébként a Magyar Ateista Társaságot, illetve ennek tagjait akarta kioktatni arról, hogy ne jártassák a szájukat, mert kereszténység nélkül fingani sem tudnának. Az ateisták – akiket az Isten áldjon meg ezért – arra szólították fel a kormányt, hogy hagyjon fel a keresztény óbégatással, mert ez sérti a más vallású vagy éppen vallástalan polgártársaink jogait, kollektíven megbélyegzi őket, ami nem komilfó.

Latorcai ’álomtitkár ez után érezte úgy, hogy rendet kell tennie, és adta elő a dolgait. Igyekszem pontos lenni, amikor felidézem, de nehéz és nagy a feladat, mert ’álomtitkár elvtárs akkora eget verő baromságokat adott elő, ami egyből megmagyarázza miért ’álomtitkár, és mutatja azt is, miért tart országunk ott, ahol. Megtudtuk miheztartás végett, hogy „Európában még az ateista is keresztény, mert keresztény fogalmakat használ”, az ateisták nem írhatták volna le, hogy „tartózkodjanak a nem hívő és az ateista magyar állampolgárok kollektív megbélyegzésétől”, ha nem keresztény kultúrában élnének.

Továbbá – ha már lúd, legyen kövér alapon – azt is megtudtuk, „az emberi méltóság a zsidó-keresztény kultúrából fakad”, illetve ráadásnak, hogy „az ókori görög filozófiát átmentette a kereszténység az újkorba”. Ha azt mondanák, sok ez így egyszerre, nem járnának messze az igazságtól, sőt akkor sem, ha abban az állapotban lennének, amibe magam kerültem mindezeket olvasván, miszerint fizikailag fáj a hülyeség. Lüktet tőle az ember feje, és ezzel mindjárt választ adtam arra is, miért foglalkozom ezzel a degenerálttal, akivel sokak szerint fontosabb dolgok miatt nem kellene. De ebben benne van az összes lopás.

Mi több, a pedagógusok nyűge, a diákok nyomora, de nem sorolom, az egész kilátástalan ország sötétsége, mind benne van ebben a Latorcaiban, és párállik ki belőle, mint Proust teájának gőzei tele a múlttal. Most meséljen az ember ennek a félnótásnak az emberi méltóság mibenlétéről, ami Krisztus előtt ezek szerint nem volt, tehát az emberiség történetének nagyobb részét méltóság nélkül tengette. Vagy cáfolja, hogy a fogalmi gondolkodás, az ebből fakadó szavak, tehát a nyelv sem igazán krisztusi találmány, tehát tényleg hatalmas a sötétség, amivel nem lehet mit kezdeni, nem is akarok, csak halkan sírdogálok.

Megkérdezném, de minek, hogy hallott-e hozzávetőleg csak Latorcai elvtárs a Cordobai Kalifátusról, Al-Hakám könyvtáráról, mesélt-e neki valaki valamikor is arról a szellemi szabadságról, ami az iszlám fénykorában itt, Európában volt az amúgy sárba süppedt keresztény középkorban, és tud-e arról (nem tud), hogy az araboknak köszönhetjük az ókori görögöket, és nem a keresztényeknek. Tud-e Latorcai Alhambráról. Vagy tud-e valamit egyáltalán, de minden kérdés hiábavaló volna, mert nem hatolna át Latorcai, s ami vele egylényegű a Fidesz (és a hülyéi) sötétségén.

Fáradok. Tíz éve írom napra-nap a dolgaimat ezekről. Tíz éve hirdettem meg a szellemi szabadságharcot, ha már tankok híján más eszközöm nincsen, és nemhogy lenne valami haszna vagy foganatja – bár efféle reményeim nem voltak, de azért mégis -, hanem azt kell tapasztalnom, mint mindannyiunknak, hogy a sötétség csak egyre hatalmasabb, és az ember eszköztelen ellene. Szegények lettünk. Nem csak fizikai, tehát anyagi téren, mert mindenünket ellopták, de nem is a pénz fáj már legjobban, hanem ez. Az, amit ma épp Latorcain keresztül lehetett megmutatni. De nincsenek illúziók, milliónyian vannak, és ez a vesztünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.