2023. június 30., péntek

ELFAJULT A VITA A SZTÁRHAZÁSPÁR ÁLMÁNÁL: NYOMOZÁS INDULT A LAKÓK FÖLÉ TERVEZETT KONCERTTEREM ÜGYÉBEN

24.HU
Szerző: NAGY GERGELY MIKLÓS
2023.06.30.


350 millió forint közpénzt is kapott a Kokas-Kelemen művészpár szalonterve, amit a helyszínül szolgáló józsefvárosi társasházban többen hevesen elleneznek. Az ügyben vesztegetés gyanújával már nyomozás zajlik, sőt még egy per is van ebben az extrém társasházi történetben.


Per, minisztériumi vizsgálat, rendőrségi nyomozás, fel nem oldható konfliktus: valóságos háborúvá fajult a józsefvárosi Krúdy Gyula utca 12. szám alatti társasházon belüli vita, amelyről először másfél évvel ezelőtt számoltunk be. Mielőtt felsoroljuk, hogy mi minden zajlik párhuzamosan ebben az állami százmilliókkal megtolt, országosan alighanem egyedülálló projektben, először dióhéjban idézzük fel röviden, hogy miről is van szó.

Mi a probléma? Mi a koncepció?

A történet még a 2010-es végén kezdődött, amikor a címlapokról is ismert, számos állami és szakmai díjjal elismert zenész házaspár, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás terjeszkedni kezdtek a Krúdy Gyula 12. szám alatti társasházban.

A házaspár már korábban tulajdonosa volt a házban egy 90 négyzetméteres lakásnak, ehhez vásárolták meg 2018-ban az ingatlan mögötti padlásteret. A két ingatlant ezek után összevonták, így ezek ma már egy helyrajzi számon szerepelnek, összesen mintegy 540 négyzetméternyi tulajdont jelentve Kokaséknak. A még mindig lakásként számon tartott ingatlan tulajdonosa 2021 óta a házaspár által közösen birtokolt Fesztiválakadémia Nonprofit Kft. – ez a cég kapott az államtól egy kormányhatározattal 2019-ben 350 millió forintot, hogy hozza létre a K-12 nevű zenei szalont. Az Orbán Viktor szignójával ellátott rendelet a 350 millió forintos összeget a padlástér felújítására és a működéshez szükséges eszközbeszerzésre címezte.

A Krúdy Gyula utca Józsefváros legpatinásabb részén, a Palotanegyedben található, maga a ház pedig egy klasszikus belvárosi, lengőfolyosós bérház, mintegy 40 lakással. Ennek a háznak a negyedik emeletére álmodta a különböző magazinokban gyakran megforduló házaspár a zenei szalonjukat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.