2023. június 29., csütörtök

EREDETI TŐKEFELHALMOZÁS: ÍGY LESZ SIÓFOKI HOTEL A VÉGREHAJTÓK PÉNZÉBŐL

K-MONITOR
Szerző: K-MONITOR
2023.06.28.


Bár a Schadl-ügy lehallgatási anyagaiban is előkerült a neve, Rogán Antal tagadja, hogy ismerné a végrehajtómaffia fejét. Kabinetfőnökétől és bizalmasától (gyermekének keresztapjától, ingatlanügyletei aktív résztvevőjétől), a nemrég a korrupciós gyanú ellenére a Vodafone vezetésébe is beültetett Nagy Ádámtól azonban nem hallhattunk ilyen cáfolatot. Pedig volna miről számot adnia: egy hozzá és a végrehajtókhoz is köthető sajátos üzleti vállalkozást mutatunk be lépésről lépésre.

Nagy Ádám neve többször felbukkan a nyomozati anyagokban, bár ez a szál végül kimaradt a vádiratból. Schadl sofőrjének egy naplóbejegyzés szerint Nagyot kellett felhívnia és elvinnie hozzá egy autót. A bejegyzés alapján egyértelmű, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal kabinetfőnökéről van szó, a sofőr ugyanis feljegyezte a címet, az ingatlanról pedig a 24.hu megírta, hogy a miniszter kabinetfőnökének családjához tartozik, Nagy Ádám édesapja, Nagy András cége tulajdonolja. Schadl György többször találkozott egy Nagy András nevű férfival is, vele vagy az Orbán Viktor miniszterelnök főhadiszállásául is szolgáló Karmelita kolostorba, vagy a Garibaldi utca 2. szám alá beszélt meg találkozót, ami a Miniszterelnöki Kabinetiroda címe.

Egy másik bejegyzés szerint a sofőrnek egy autókereskedésből kellett elhoznia egy Mini Cabrio típusú gépjárművet, és azt kellett elvinnie egy bizonyos Nagy Ádámhoz. Megjegyzésként az szerepel, hogy

1 120 000 kesztyűtartóba.

A nyomozati anyagok részletesen foglalkoztak azzal is, hogy feltehetően Schadl segített Nagynak a jogi diplomához szükséges vizsgák teljesítésében. Akadt olyan vizsga, amelyen a nyomozók szerint ott sem volt Nagy Ádám, sőt még a jelentkezését is Schadl intézhette.

A következőkben egy további kapcsolatot mutatunk be a végrehajtók és Nagy Ádám között, amelyről már szintén jelentek meg részletek a sajtóban. Nagyhoz köthető cégek ugyanis több ingatlanbizniszt lefolytattak a végrehajtókkal, a cégek pedig később az így megkeresett pénzből megvették a siófoki Posta üdülőt, majd a cégcsoport vagyonára alapozva 1,5 milliárdos támogatást kaptak annak felújításához a Rogán-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó turisztikai ügynökségtől. A támogatást kezelő Kisfaludy2030 Zrt. eddig elzárkózott attól, hogy kiadja a támogatás dokumentumait, most azonban megszereztük ezeket, így lépésről lépésre be tudjuk mutatni, hogyan sokszorozta meg a strómangyanús Monk-cégcsoport a pénzét, és jutott egy 4 milliárdot közelítő értékű Balaton-parti szállodához a végrehajtók és a magyar állam hathatós támogatásával...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.