2023. június 8., csütörtök

JOBBRÓL IS, BALRÓL IS LÁTSZIK MÁR A NEMZETPUSZTÍTÁS AZ OKTATÁSBAN

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2023.06.08.


A kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a pedagógusok életpályájáról szóló új törvény tervezetét, ami szerintük megalapozza a pedagógusok társadalmi, szakmai megbecsülését, további jelentős béremelését. Ezt azonban az érintettek egyáltalán nem így látják. Pilz Olivér úgy véli, abból, hogy a jelenlegi formájában nyújtották be a státusztörvény tervezetét, nyilvánvaló, hogy az ország lemondott az uniós pénzekről, a diákokról, lemondott az ország jövőjéről. Csak a hatalom megtartása fontos. Totyik Tamás szerint, ha a kormány az oktatással nem a hazai munkaerőt teszi versenyképessé, hanem inkább külföldi vendégmunkásokat hoz helyettük, az nemzetpusztítás, ami hazaárulással ér fel.


A Pedagógusok Szakszervezete számított rá, hogy a kormány benyújtja az Országgyűlésnek a státusztörvény tervezetét és tűzön-vízen keresztülviszi, akkor is, ha az Európai Bizottság azt fogja mondani, hogy: „no, no!”. Totyik Tamás alelnök – júliustól a szervezet elnöke – azt is elmondta, miután a törvény elfogadása a kétharmad miatt nem kétséges, jogi szakértőkkel együtt megnézik majd, hogy minden passzusa összhangban van-e az Alaptörvénnyel. Ha nem, az Alkotmánybíróságnál megtámadják majd. Azt is megvizsgálják, maradtak-e a benyújtott törvényjavaslatban olyan részek, amelyekben a kormány ugyan visszalépett az eredeti elhatározásától, de az Európai Bizottságnak tett ígérettel ellentétes az életpályamodell módosítása. Amennyiben lesz ilyen, azt az Európai Bizottságnak jelzik, hogy a kormány nem tartotta be az ígéretét.

A szakszervezet az ellenállás növelésére készül. A pedagógusok körében továbbra is folytatja a felvilágosító munkát, fórumokat szervez, hogy az érintettek szembesüljenek a státusztörvény számukra hátrányos következményeivel. Totyik Tamás felidézte, az a kormányzati vélemény, hogy a pedagógusoknak csak a 15-20 százaléka vett részt eddig az ellenállásban, és a nagy többség szerint minden jó úgy, ahogy van. Ez azonban nem igaz, hiszen még a Fidesszel szimpatizáló pedagógusok is egyértelműen azt mondják, ők sem értenek egyet például azzal, hogy az intézményvezető 40 órára benntarthatja őket az intézményben, vagy, hogy az ingyen végzett túlmunkát 30-ról 60 órára növelnék. Mint fogalmazott, nekik se tetszik sok minden, csak kevésbé hangosak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.