2023. június 28., szerda

LEMOND VARGA JUDIT IGAZSÁGÜGYI MINISZTER – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2023.06.28.


Európából igazolta, oda is toloncolja vissza Orbán Viktor Varga Juditot

Jelentős arcvesztés ez annak, aki eddig a kormány arcaként vívott brüsszeli harcokat… Varga úgy érzi, hogy sokkal többet tud tenni a jövőben, ha az elköteleződése a magyar emberek érdekei iránt most már az európai politikában kap főszerepet.


Schadl György édesanyja betört a felszámolói piacra

A nyugdíjkorhatár előtt álló asszony a semmiből jelent meg a kormány által 2021-ben újraosztott felszámolói piacon.

Benyújtotta a lemondását a köznevelési helyettes államtitkár

A pedagógus szervezetekkel folytatott státusztörvényről szóló egyeztetések némelyikén a kormány részéről Kisfaludy László is részt vett.

Jövő héten szavaznak a státusztörvényről

Bár a parlament tavaszi ülésszaka már lezárult, az országgyűlés még nem vonul vakációra, miután Semjén Zsolt rendkívüli ülésszak összehívását kezdeményezte Kövér László házelnöknél.

Két önkormányzati képviselő lemondott Ácson, miután bejelentették, a településen katódgyár épül

Mindketten független képviselőként dolgoztak a Komárom-Esztergom megyei településen.

Az összes védőnő felmondott Pétfürdőn

A Belügyminisztérium szerint a váltással mindenkinek nő a bére, a védőnők szerint viszont sokaknak csökken, mivel az állam nem fizeti azokat a béren kívüli juttatásokat, amelyeket eddig az önkormányzatok adtak.

Egyre kevesebb a tűzoltó Magyarországon

A hivatásosok inkább a vállalatokhoz menekülnek az alacsony fizetés és a veszélyes munka miatt – és a biztosításukra sincs pénz.

Amire viszont van:

MCC Erdély: A Fidesz harmadik honfoglalása, rohadt sok pénzzel megtoldva

Az MCC erdélyi része is a NER-logika alapján működik, hozzájárul a kettős társadalom létrejöttéhez, a hálózat tagjait privilégiumokhoz, képzéshez, hatalomhoz juttatja, a többieket pedig kizárja ebből a körből.

Így költi a Fidesz frakciója a százmilliókat

Hiába gazdálkodnak közpénzből, vagyis az adófizetők pénzéből a parlamenti pártok frakciói, sokszor mégsem lehet tudni, mire költik, pontosabban kinek fizetnek ki adott esetben milliókat. A Magyar Hang kikérte az összes képviselőcsoporttól, milyen szerződéseket kötöttek a tavalyi választások óta.

150-200 magyart és ukránt cseréltek le filippínó munkásokra az üllői Lenovo gyárban

“Van, aki szerint a fülöp-szigetekiek – és ha már itt tartunk: vietnámiak, indonézek, mongolok, kazahok, tádzsikok – nem fognak szakszervezetet alakítani, ha kell, máshol fognak dolgozni, ha kell, több műszakot is vállalnak. Mindezzel letörve a magyar munkavállaló jelenleg sem túl acélos érdekérvényesítési képességét.”

Fontos döntés született a Magyarországon munkát vállalni készülő filippínókról

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokonszakmában Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) támogatni fogja a Magyarországra érkező Fülöp-szigeteki munkavállalókat.

Lázár minisztériuma tesz az adatvédelmi hatóságra

Törvénysértő módon későn válaszol, majd a bíróságon azzal védekezik a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium, hogy valójában nekünk már a válaszuk előtt perelni kellett volna őket – nem Kafka, de még csak nem is Örkény-regény, hanem az Átlátszó adatpere zajlik így ma a bíróságon.

Meggondolta magát az Integritás Hatóság

Mégis kiadták a szerződéseket.

Orbán hadsereget verbuvál az EU ellen

Nem nehéz észrevenni, hogy Orbán rájött: nyugaton nem rúg labdába, ezért, ahol tud, ott terjeszkedik, most éppen a Nyugat-Balkánon.

Navalnij azt hitte, szívatják azzal, hogy Prigozsin elindult Moszkva felé

Azt írta, amikor belépett a tárgyalóterembe, és az ügyvédek megkérdezték, milyen volt a szükségállapot, azt hitte, ez valami új vicc vagy mém, ami nem jutott el hozzá.

Prigozsin magángépe elhagyta Fehéroroszországot

Moszkva felé indult… Nem tudni, ki volt a fedélzeten.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.