2023. június 2., péntek

NOVÁK ELNÖK ÉS A KOMOLY EMBEREK

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.06.02.


Az EP lehengerlő többséggel szavazta meg azt az állásfoglalást, amely megkérdőjelezi Magyarország alkalmasságát arra, hogy betöltse az EU Tanácsának soros elnökségét. A parlament ezzel szeretne nyomást gyakorolni az Európai Tanácsra (mint döntéshozóra), hogy lépje meg azt, amire eddig még nem volt példa. A képviselők alá is támasztották, miért szavaztak úgy, ahogy, és hosszan sorolták miért alkalmatlan a magyar kormány (Orbán meg a Fidesz) erre a feladatra, és az indokok között fölsejlett az egész elcseszett életünk, amit a NER-ben vagyunk kénytelenek lepergetni kilátástalanul.

Perszehogy megszólalt a falka Varga Judittól kezdve a legutolsó talpnyalóig, antidemokratikusságot emlegetve meg a baloldalt, Sorost és Gyurcsányt. Már csak a kismalac kunkori farka hiányzott az okok és indokok közül, mint ami nemzetünkre tör, de a legszebb az egészben az a Fidesz-közlemény volt, ami szerint így akarnak minket belesodorni a háborúba. Ez a téboly is megérne egy délelőtti misét, mégis Novák ’álamelnökkel vagyunk kénytelenek foglalkozni, mint akinek a felböffenése viszi a prímet, mert nála fölsejlik az ontológia, a magyar – illetve Fidesz – felsőbbrendűség tudata, az übermensch-lét esszenciája.

Novák nacsasszony nem cifrázta különösebben, és karakánul azt jelentette ki, „…fel sem merül komoly emberek közt, hogy az európai uniós elnökséget el lehetne vitatni Magyarországtól”. Mint kitetszik, itt új fogalom lép be a visongásba, a „komoly ember”, mint mértékadó tényező, föladva nekünk ezzel azt a feladatot, hogy belelássunk Novák fejébe, és kihüvelyezzük valahogyan azt, abban ki számít komoly embernek, mint akinek a szavára valamit is adni lehet, és ki ennek az ellentettje, aki a komolytalan, következésképp hiába jártatja a száját, mert Novák és a galeri többi tagja abba fenségesen beleszarik. Miközben vigyorog.

Ha vannak komolytalanok, akiknek a szava érdektelen, akkor ebből az fakad, hogy velük szemben állnak a komolyak, a tudás, bölcsesség, erény és józanság hordozói, akik közé tartozik Novák, mint a Fidesz tagja és oszlopa, illetve értelemszerűen az összes többi tróger Orbánnal az élükön. Már megint kétosztatú lett a világ, a mi, kurvára komolyak és mérvadók, velünk szemben pedig a komolytalanok, akiknek nem osztottak lapot. De lefordítva a dolgot, Novák nacsasszony az Európai Parlament tagjait tartja komolytalanoknak, akik ezek szerint mintha nem is volnának, létük a Fidesz szempontjából érdektelen és felesleges.

Nos, akkor mit kezdjünk mondjuk Deutsch Tamással és az összes többivel, akik szintén ennek a halmaznak a tagjai, de ehhez képest élénken verik a nyálukat, ezt majd Nováknak el kell döntenie magában. De a lényeg nem ebben rejtezik, hanem abban, hogy azok a képviselők, akik szavazás útján jutottak oda, tehát demokratikusan, Novák világképében nem játszanak. Illetve díszek csupán Orbán kalapján, hogy ők mit mondanak, érdektelen, komolytalanok. Komolytalanságuk pedig abban nyilvánul meg, hogy mint kitetszik, már ők is rühellik a Fideszt, ezek szerint tehát a komolyság az, ha Orbán valagát nyalja valaki.

Innen nézve egyre viccesebb a világ, mert mind kevesebb benne az Orbán-rajongó, és egyre keletebbre vannak. Komolyak tehát türk testvéreink, a kínaiak, no meg Putyin, illetve manapság a katariak, még az is kiderülhet, az a komoly ember, akit Orbán vagy át tud verni, vagy pedig megfejni. Aki pedig bemutatja neki a középső ujját, legott komolytalanná válik. De más szemszögből érteni véljük Novákot, aki azt szerette volna jelezni, az EP bekaphatja, mert nincs döntési helyzetben. Erre akart utalni a másik naccsága, Varga is, amikor azt hőbörögte, fölösleges volt az egész szavazósdi. De ki kell ábrándítsuk őt is. Nem igazán.

Ha ugyanis figyelembe vesszük, Hogy a Novák által „komolynak” tartott világ hogyan reagál arra, ami Magyarországon történik, azt kell látnunk, ezek a komolyak – miniszterek, miniszterelnökök, etc. – hasonképp nyilvánulnak meg, mint az EP, és azon törik a fejüket, hogyan állítsák meg Arturo Uit. Azt már kitalálták – ami elég komoly dolog -, hogy egy centet sem kap a magyar lator, de Novákkal közöljük azt a számára sajnálatos tényt is, már ők is azon gondolkodnak, még ezen kívül mivel lehet megzabolázni – ha lehet egyáltalán – a magyar veszedelmet, és ha sikerül kitalálniuk, akkor az rohadtul komoly lesz. És fájni is fog nagyon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.