2023. június 2., péntek

RÁTENNÉ AZ ÁLLAM A KEZÉT MINDEN PÉNZÜNKRE - TÖBB MINT EZERMILLIÁRD MENEKÜLT MÁR EL A BANKOKBÓL

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: LOVAS JUDIT
2023.06.02.


Nem sikerült a mesterterv, hogy a lakosság minden megtakarítását állampapírba tereljék, ezért most erőszakkal tenné rá az állam a kezét a pénzünkre. Erre nagy szüksége van a költségvetésnek, miután uniós pénzek aligha várhatóak. A szerda éjjel megjelent kormányrendeletek mind azt a célt szolgálják, hogy az állampapíron kívül minden más befektetési lehetőséget elvessenek az emberek.


Több fronton támadt rá a kormány csütörtök hajnalra virradóra a teljes megtakarítási piacra. A szerdán késő este megjelent rendeletdömping mind azt a célt szolgálja, hogy korlátozza a lakosság szabad döntéshozatalhoz való jogát (így fogalmaz a Bankszövetség), hiszen a lakossági állampapíron kívül minden egyéb befektetésre sarcot vet ki.

Mint megírtuk, a friss kormányrendelet szerint július 1-jétől nemcsak 15 százalékos kamatadót, hanem 13 százalékos szociális hozzájárulási adót is kell fizetni a megtakarításainkra kapott kamat vagy elért hozam után, így összesen 28 százalékra nő a sarc. Az állampapír természetesen kivétel és az ingatlanalapok is. (Ez utóbbi aligha meglepő, hiszen Orbán Viktor veje, Tiborcz István tulajdonában van a Diófa Alapkezelő, ennek pedig jelentős ingatlanalapjai vannak.)

Ráadásul a bankoknak olyan levelet kell kiküldeniük ügyfeleiknek, amelyből kiderül, mennyivel több kamatot kaptak volna, ha nem a bankban tartották volna pénzüket, hanem állampapírban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.