2023. július 31., hétfő

A FIDESZ KORMÁNYZATI POZÍCIÓBAN PONTOSAN UGYANAZT TESZI, AMIVEL SZEMBEN ELLENZÉKI PÁRTKÉNT HEVESEN TILTAKOZOTT

NÉPSZAVA
Szerző: CZENE GÁBOR
2023.07.31.


Hazugságok ipari méretű termelése, intézményesített korrupció, maffiamódszerek – Somogyi Zoltán politikai elemző szerint Orbán Viktor tökéletesen jellemezte saját rendszerét, amikor ellenzéki vezetőként a baloldali kormányt bírálta.


A napokban lapunk is emlékeztetett arra, hogy a Fideszből milyen elementáris erejű felháborodást váltott ki 2010 előtt a vasúti mellékvonalak egy részének megszüntetése. Hatalomra kerülve azonban Orbán Viktor kormánya csak töredékesen teljesítette azt az ígéretét, hogy az összes vonalon újraindítja a közlekedést, nemrég pedig bejelentette: maga is szárnyvonalakat zár be.

Nem számít kivételesnek, hogy kormányzati pozícióban a Fideszt pontosan ugyanazt (vagy még inkább azt) teszi, amivel szemben ellenzéki pártként hevesen tiltakozott. A közelmúlt postabezárási hullámának ismeretében tragikomikus felidézni, hogy annak idején fideszes politikusok mennyire aggódtak, amikor a kistelepüléseken veszélyben látták a postai szolgáltatásokat. Tavaly ősszel több mint 360 postára került lakat, közülük – önkormányzati segítséggel – csupán párt tucat nyitott újra. A Magyar Posta máskülönben egy jobbikos felvetésre 2021 nyarán megalapozatlan rémhírnek minősítette, hogy tömegével tervezne postabezárásokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.