2023. július 20., csütörtök

GYURCSÁNY MEGFENYEGETTE ORBÁNT, NE MERJEN A LAKOSSÁGI BANKSZÁMLÁKHOZ NYÚLNI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.07.19.


...Mint megírtuk, a közeledő államcsőd elkerülése miatt először megpróbálják magas kamatok ígéretével kicsalni a lakossági megtakarításokat az emberek zsebéből, hogy a bankszámláikról tegyék állampapírba a pénzüket. Még a bankokat is arra kötelezték, hogy ezt ajánlják saját ügyfeleiknek. Az államháztartás állapota alapján azonban ezek fedezet nélküli ígéretek, aki állampapírba fekteti a pénzét, az soha nem kapja vissza. Azt egyszerűen ellopják és felélik, a csőd elhalasztására használják, és majd a háborúra fogják.

Orbán már tett ilyen kijelentést, hogy hazafias dolog az államnak adni a pénzt „háború” idején, miközben Magyarországon nincs háború. De majd ezen a jogcímen ellopják, és megveregetik azok hazafias vállát, akik annyira hülyék voltak, hogy tolvajoknak adták a pénzüket. De ez csak az első lépése a próbálkozásnak, hogy ellopják a lakossági megtakarításokat. Ha az emberek nem adják oda önként, nem fektetik állampapírba a pénzüket, akkor egyszerűen le fogják söpörni a lakossági bankszámlákat.

Eddig is azt csináltak a bankokkal, amit akartak, ezt a háborúra hivatkozva simán megteszik. Olyan háborúra hivatkoznak, ami nem Magyarországon zajlik, ami nem érinti Magyarországot, de úgy tesznek, mintha Magyarország hadban álló fél lenne, és ezért kellene rendkívüli állapotot bevezetni, a lakosság minden megtakarítását elvenni. Az orbáni magyarország súlyos gazdasági helyzetét jelzi, hogy már készek a legvégső lépést is megtenni, készek lesöpörni a magyar emberek bankszámláit. Miközben ők egy ujjal nem nyúlnak a terhekhez, amelyeket ők idéztek elő.

Mint írtuk, olyan helyzetben van az Orbán-maffia, annyira kell nekik a pénz, s annyira nem tudnak már sehonnan pénzt szerezni, hogy mindenképpen szükségük van a lakosság megtakarított pénzére. Ezért azt javasoljuk, hogy mindenki helyezze a pénzét Magyarországon kívüli bankokba, ahol biztonságban van. Enélkül fennáll a veszély, hogy ugyanúgy ellopják a kemény munkával megtakarított, spórolt pénzt, ahogy a magán-nyugdíjpénztárakban gyűjtött pénzt ellopták, ami csak a fele volt annak a lopásnak, amire most készülnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.