2023. július 14., péntek

ILYEN SE VOLT MÉG: 171 OKTATÓ ÁLLT KI A ZENEAKADÉMIA AUTONÓMIÁJÁÉRT

INDEX
Szerző: SÜMEGI NOÉMI
2023.07.14.


Százhetvenegy oktató aláírásával oktatói nyilatkozatot adott ki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem. A dokumentum már Csák János kulturális és innovációs miniszter asztalán van. Az Indexen változtatás nélkül közöljük a nyilatkozatot és az aláírók névsorát.


Az Index birtokába jutott oktatói nyilatkozat aláírói között a tanszékvezetők és a szenátus tagjai nem szerepelnek: ők korábban már írtak tiltakozó levelet Csák János kulturális és innovációs miniszternek, amiről lapunk adott elsőként hírt. Így összesen mintegy 200 oktató egyöntetű tiltakozásáról van szó, ez majdnem a teljes oktatói gárda.

A nyilatkozatot és az aláírók névsorát teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük:

„A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatóinak nyilatkozata

Alulírott előadó- és alkotóművészek, kutatók és zenepedagógusok, mint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatói az alábbi közleményt kívánjuk a közvélemény és a fenntartó Kulturális és Innovációs Minisztérium részére eljuttatni.

Tiltakozunk a fenntartó Minisztérium által megfogalmazott, súlyosan diszkriminatív rektori pályázati kiírás ellen, amely elzárja a pályázás lehetőségétől az Egyetem oktatóinak jelentős részét: a zeneszerzés, zenetudományi, egyházzenei, zeneelméleti, zenepedagógiai, jazz és népzene szakirányok oktatóit.

Egyes sajtócikkekben megjelent valótlan állítások miatt hangsúlyozzuk, hogy oktatóink egységesen kiállnak az Egyetem autonómiája, demokratikusan megválasztott képviselői, a tanszékvezetők és elsősorban az Egyetemi Szenátus mellett.

Továbbra is elkötelezettek vagyunk az Egyetem szakmai színvonalának megtartása, illetve fejlesztése iránt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.