2023. július 19., szerda

MI LESZ A SÚLYOS FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐKKEL, HA SZÜLEIK MÁR NEM TUDNAK RÓLUK GONDOSKODNI?

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2023.07.19.


Az MSZP frakcióvezető-helyettese választ vár a belügyminisztertől arra: mi lesz a Budapesten és Pest vármegyében súlyos fogyatékossággal élők sorsa azután, ha szüleik már nem tudnak róluk gondoskodni?


A kormány ideológusai a jóléti társadalom helyett, a munka alapú társadalomban hisznek, számukra csak a teljesítmény, a profit és a nyers erő számít és érzéketlenek a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek sorsa iránt. A NER rendszerében fokozatosan építették le a fogyatékkal élő embereket is védő garanciákat, amely napjainkra igen nehéz élethelyzetekhez vezetett, ezért Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Pintér Sándor belügyminiszternek: „Mi lesz a Budapesten és Pest megyében élő súlyosan fogyatékos betegek sorsa, ha szüleik már nem tudnak majd róluk gondoskodni?” – címmel.

Egy magára valamit is adó társadalom szolidáris a védtelen honfitársaink iránt, azonban a kormány által kijelölt irányvonalat szép lassan átvette a teljes állami intézményrendszer, így ma már sok esetben csak papíron vannak jogai a kiszolgáltatott helyzetben lévő embertársainknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.