2023. július 7., péntek

MINT EGY ÓCSKA GALERI

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.07.07.


Ha valakiben még valami halvány remény pislákolt arra nézvést, hogy a NER, annak potentátjai, de legfőképp első embere, azaz maga Orbán Viktor a civilizált világ részei volnának, keserűen kellett csalatkoznia tegnap. Ha viszont tudta azt, ami most újólag kiderült, hogy ezek leginkább tajparasztok csordája, akkor nem érte meglepetés.

Példát láttunk arra, mi történik, ha Orbán Viktornak egy kérdést tesznek fel, és nem védi őt semmiféle kordon vagy TEK, megláttuk egyben azt is, milyen mélyre süllyedt ez az ember szellemében, moráljában, ha egyáltalán valaha is volt a tegnapinál feljebb. Nem valószínű, legalábbis nincsenek emlékeink róla.

Hadházy Ákos közel került a védett személyhez, aki párttársai körében múlatta az időt, és megkérdezte tőle, hogyan is volt akkor azzal az eltérített repülővel Olaszországban, amiről a propaganda, a rendőrség és mindenki más egészen eltérő dolgokat állít. Holott csak családi kirándulásra ment a kedves vezető, amivel nem tud elszámolni.

De láthatóan nem is akar, ez azonban nem nóvum. Az már azonban sokkal inkább, hogy e kérdés nyomán hullott le a lepel Orbán Viktorról végleg, és előttünk állt az ember pőre valójában. Elképesztő, elkeserítő és lehangoló az a szint, amit mutat, voltaképp nem is igen lehet szavakat találni rá, de azért megpróbáljuk.

Orbán Szijjártó haverja és egy bizonyos Szűcs képviselő társaságában ácsorgott a folyosón, amikor megkapta a kérdést, amire az alábbi reakciói születtek:

„Sunyi alak, nem? Hát most mondd meg!”

„Nézzétek meg! Sompolygó, sunyi róka, hát nem? Most mondjátok meg! Ez egy sompolygó, sunyi róka, mondjuk meg neki!”

„Azt értse meg, hogy maga egy olyan sunyi alak, hogy magával senki sem áll szóba. Ilyen emberekkel nem szoktam… Nézze, szívesen beszélünk mindenkivel mindenről, de maga egy olyan sunyi alak, hogy magával nem tudunk beszélni.”

„Ez nem érdekes, az az érdekes, hogy mindig hazudozik, mindig sunyi, mindig sompolyog, mint egy rossz róka, komolyan, mint egy szőrét hullató rossz vidéki róka.”

Íme, hölgyeim és uraim, ezért nem vállal már ez az ember valódi interjúkat, nem állja a valódi kérdéseket, ezért nem vállal semmilyen vitát, értelmes beszélgetést az ország dolgairól. Mert már nem tudna civilizált módon viselkedni. Előjönnének rajta a tünetek: kényszeredett vigyorgás, szájnyalogatás, nyakkendő huzigálás, tökvakarás, ideges, rángatózó túlmozgás.

Továbbá semmilyen vádat nem tudna cáfolni kulturált módon, mert nem is lehet. Egyszerűbb elkerülni a konfliktust, a kellemetlen kérdésekre adandó válaszokat, vagy ha nem tudja elkerülni, mert valaki áttöri a köré épített kordonokat, akkor lemegy kutyába és személyeskedik, vihorászik zavartan. Egy leépült vidéki alkoholista szintjét hozza, legyünk őszinték.

Viszont nincs egyedül. A fent említett bandatagok is beszálltak a vegzálásba, a háttérből még elhangzik, hogy „szégyellje magát”, „a kocsmában már máshogy beszélgetnénk”, majd Szűcs Lajos azt is hozzátette, hogy „apám azt mondta, hogy nem kérdeztek, ütöttek”. Íme, az utcai harcosok klubja, vagy másképpen az ócska galeri, amelynek az az ereje, hogy sokan van.

Ez az alak a miniszterelnök, és ilyen színvonalú a pártja. De nekünk nagy valószínűséggel ez kell. Feltéve, hogy ez a videó a hívek elé is kerül, minden bizonnyal elégedetten csettintenek, így kell ezt, miniszterelnök úr, és feltehető az is, legszívesebben belerúgnának Hadházyba, segítve Orbán szabadságharcát.

Lehetne ezt még sopánkodva ragozni, de felesleges. Ez a kis jelenet, a reakciók és a nívó Orbáné, a belőle fakadó Fideszé és így Magyarországé is. Ez már nem is ugar, ez inkább óvodás zártosztály, utcai galeri, rossz maffia, egy elhúzódó káromkodás legyintve a végén, hogy itt fogunk megdögleni mind, miközben ezek bambán vigyorognak. Elképesztő hely lett a hazánk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.