2023. július 17., hétfő

MOST FIZETTETI KI VELÜNK A KORMÁNY, HOGY TAVALY MEGVÁLASZTOTTUK – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2023.07.17.


A kampányban kiosztottak kétezer milliárd forint ingyen pénzt

Most pedig nem csak visszaszedi ezt, hanem ahogy csak lehet, próbál újabb bevételekhez jutni, hogy a növekedést valahogyan fenntartsa.

A választás óta egymást érik a megszorítások

„A megszorítás egy baloldali gazdasági válságkezelési eszköz”.

Orbán Viktorék irdatlan összeget elígértek már a rezsivédelemre szánt pénzből

Július 6-ig a kormányzat 17 kormányhatározatban 131 jogcímen rendelt el átcsoportosításokat a Rezsivédelmi Alapból, ezek mindösszesen 1477 milliárd 322 millió forintra rúgnak.

Novák Katalin szinte minden külföldi útjára különgéppel utazott

A közérdekű adatigénylésre küldött számokból nem derült ki, hogy hogyan számolták el az Airbus költségeit: a hivatalos tájékoztatás szerint például Novák Katalinra mindössze 12 ezer forintos költség jutott a portugál útján…

Deutsch Tamás centit vág

“Amikor az Európai Bizottság elnökjelöltségéről volt szó, akkor azt pletykálták róla saját párt- és honfitársai, hogy nem ő a legélesebb kés a fiókban. Az elmúlt 4 év ezt még az akkori kétkedőknek is totálisan bebizonyította.”

Csak azért fúrta Magyarország a NATO-bővítést, hogy a törököket ne hagyjuk egyedül

Az interjúból kiderül, hogy valójában semmilyen haderőpolitikai vagy reálpolitikai megfontolás nem volt amögött, hogy Magyarország Erdogan malmára hajtotta a vizet, ehelyett valamiféle sértettségről beszélt Németh Zsolt.

A NATO vezetői Törökország utánfutójaként tekintenek Magyarországra

Krekó Péter szerint a NATO-csúcson is világossá vált: Orbánnak egy célja van a vétózással és zsarolással: tényezővé válni. Ehhez képest meg sem hívták a Svédország csatlakozásával kapcsolatos tárgyalásokra, a NATO-n belül pedig már csak Magyarország képviseli az Oroszországgal empatikus álláspontot.

NATO-csúcs: Orbán Viktor semmilyen célját nem érte el, de legalább jól lejáratta Magyarországot

Az események rávilágítottak, hogy nem Erdogan kért szívességet Orbántól, a magyar kormány a saját akaratából és döntéséből igazodott Törökországhoz. A miniszterelnök szeret úgy viselkedni, mintha egy súlycsoportba tartoznánk a nagyokkal. A múlt héten kiderült, hogy nem tartozunk.

Ősszel szigoríthatják a kampányfinanszírozás szabályait

Közpénzből OK, külföldi támogatásból nem az.

Az Orbán-rendszer bukni fog, de az ellenzéki struktúrának is meg kell változnia

„Az első két ciklusban mindenféle dolog történt, de lerakták az autokrácia jogi-politikai alapjait. Már akkor is számos olyan lépést tettek, amely kizárta az ellenzéket a politikai térből. A gazdaság meghódításának és átszervezésének irányába fordultak, a harmadik ciklusban már a kulturális szféra meghódításán dolgoztak, a médiára való törvényt meghozták már az első ciklusban.”

Izrael amerikai nyomásra sem írta alá az Orbán-kormány homofób törvényét elítélő közös nyilatkozatot

A jobboldali-szélsőjobboldali Netanjahu-kormány állítólag óvakodik attól, hogy elidegenítse magától Orbán Viktor kormányát, amely blokkolt számos, Izraellel szemben hozott uniós intézkedést.

Köztévé a nemzeti béke ellen

A józan magyar baloldali és jobboldali polgárságnak kell egymás felé fordulnia, és megteremtenie egy normális közéletet.

40 millióért rendeltek hostesseket az MTVA rendezvényeire és forgatásaira

A közbeszerzési felhívásra egyébként három munkaerő-közvetítő iskolaszövetkezet is jelentkezett, de a legolcsóbb nettó órabérrel számoló ajánlattevőt egy hosszas procedúra végén kizárták, mivel az árai nem vették figyelembe a jövőre is várható minimálbér-emelést.

Csak a (vár)megye-táblák cseréje 36 millió forintba került, de az átnevezés teljes árát még a kormány sem tudja

Ez a 36,3 milliós összeg persze elenyésző a névváltás miatt szükséges valamennyi kiadás végösszegéhez képest, amit a Telex egy decemberi cikkében 600 millió és 1 milliárd forint közötti összegre saccolt.

Fegyvereket vár a kárpátaljai magyarok 53 százaléka

A legutóbbi péntek reggeli interjújában pedig arról beszélt a magyar miniszterelnök, hogy ha fegyvert szállítanánk Ukrajnának, azzal a kárpátaljai magyarok biztonságát is veszélyeztetnénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.